Превозвачите остават ощетени от неприемането ни в Шенген по суша

0
200 милиона евро годишно са преките загуби
200 милиона евро годишно са преките загуби Видео: NOVA

200 милиона евро годишно са преките загуби

Част от бизнеса ще продължи да търпи загуби от това, че страната ни не е допусната до отворените граници по суша в Шенген.

Общият износ на страната ни към страни от Европейския съюз е за 42 млрд. лева от януари до септември миналата година. 200 млн. евро годишно са преките загуби за превозвачите от оставането ни извън сухопътния Шенген.

"Между 1 и 2 дни се чака на границите между България и Румъния, Румъния и Унгария, между Гърция и България. Условията са нечовешки за нашите шофьори. Около 10 евро е загубата на час от изчакване на всеки един камион", заяви изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, цитиран от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари