Превозвачи: Хаосът на „Дунав мост“ при Русе става все по-голям

2
По всичко личи, че скоро няма да се намери разрешение на проблема
По всичко личи, че скоро няма да се намери разрешение на проблема Снимка: Dunavmost

По всичко личи, че скоро няма да се намери разрешение на проблема

Хаосът на ГКПП „Дунав мост“ при Русе става все по-голям, а по всичко личи, че скоро няма да се намери разрешение на проблема. За да преминат през пункта на шофьорите им отнема около 20 часа, а институциите предприемат спорни за разрешаване на проблема действия.

МВР обяви, че за да не се образуват струпвания на камиони в града, водачите им ще бъдат спирани на териториите на областите Разград, Велико Търново и Стара Загора. Това не, само че няма да разреши проблема, а дори ще го задълбочи, защото по този начин струпвания на камиони ще има на още точки в страната. Това се посочва в официална позиция от Камарата на автомобилните превозвачи в България (КАПБ).

КАПБ предупреждава институциите, че по този начин не може да се следи и поредността на преминаване на тежкотоварните автомобили през границата, тъй като те се намират на територията на съседни области. Това крие от риск от престои на шофьори за неопределено време, а някои от стоките, които се превозват са бързоразвалящи се и следва да се транспортират възможно най-бързо.

Питаме и как ще се разреши въпросът с тол системата и купените маршрутни карти, които могат да преминат зададения на тях маршрут до 24 часа след тяхното закупуване и то по маршрута, които е посочен. В случай, че шофьорът просрочи това време или пък се отбие от маршрута, ще бъдат ли съставяни глоби от Националното тол управление.

КАПБ за пореден път призовава институциите за трайно разрешаване на проблема, тъй като неговото неглижиране не само, че води до икономически загуби в размер на 200 € на ден на тежкотоварен автомобил, но представлява и сериозна опасност за безопасността по българските пътища.

Искаме да изразим и своята подкрепа за предложението на Андрей Новаков за Петиция до Европейския парламент, с искане за въвеждане на стандарти за пограничен контрол между държави-членки, които да определи максималното време на изчакване и на обработка на един тежкотоварен автомобил. За да се разгледа петицията са необходими 100 000 подписа, които вярваме, че ще съберем, като в най-кратки срокове ще разпространим и самата петиция, за да имате възможност да я подкрепите. Транспортния бранш спешно се нуждае от трайно разрешение на въпроса, затова е време да се обърнем към европейските институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    фасфга
    и за капак моста да земе да се килне ,цирк
  • 13
    4
    до 1
    За развиване на каквато и да било инфраструктура, ПЪРВО, всички трябва да седнат и да се разберат кой, как и колко ще окраде от парите. А такъв консенсус е възможен само ако клана на Боко вземе власта, да смаже конкуренцията и да разцепят с Пеевски парсата. Кадърна работа може да се очаква единствено ако се повикат Германски професионалисти, даде им се пълен карт бланш контрол над проекта и им се плати до стотинка НАПРЕД, както на умирисаните кравари за самолетите на хартия щом може, значи и така може. И ще стане чудо. Иначе ще е поредното затъване за народа и ояждането на мафията.
  • 2
    3
    Митев
    Чакат да минат Дунав мост по два три дена,а могат, Русе -силистра(120 км)преминаване границата,30кмдо Черна вода,по магистралата и сте в Букурещ,има оскъпяване,но и това е някакво решение, въпрос на сметки е....
  • 11
    2
    Спокойно бе
    Наш Пенджо ще Ви оправи и Вас. Изръжка момите на работните им места, ще наеве и Вас транспортните фирми. Човека е либийски дофтор. Кадафито го е кръстил.
  • 21
    1
    Гошо куче лошо
    Висчки тези товари носят пари, дори и самото им преминаване. Като има потенциал, защо ударно не се развие инфраструктурата. Преди войната можеше да се помисли. Минаха сума ти и месеца и освен да си чешем езиците нищо друго не направихме. А този потенциал можеше да се използва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари