Превозвач от Русе: Къде отиват парите от тол таксите?

8
"Основният проблем са границите – 5 коловоза, 4 кантара, ама един полицай. Сложи на всяко гише по един полицай, да се стиковат, а не един полицай работи, задръстване на кантарите", разказва Станимир Ангелов
"Основният проблем са границите – 5 коловоза, 4 кантара, ама един полицай. Сложи на всяко гише по един полицай, да се стиковат, а не един полицай работи, задръстване на кантарите", разказва Станимир Ангелов Видео: Русе Медиа

Превозвачът Станимир Ангелов бе един от участниците в днешния протест, който се проведе в Русе

Той коментира пред камерата на Русе Медиа част от основните проблеми, които убиват българския транспортен бизнес. 

Ето някои от акцентите, а целия му коментар можете да видите във видеото.

  • Не сме готови за въвеждане на тол система. Германия събира такси, но има инфраструктура. Нашата работа е все едно отивате в един ресторант, поръчвате пържола, келнерът казва – да, струва еди колко си, плащате, след което той казва – сега ще взема прасето, ще го отгледам, ще го заколя, ще го опека, ще кажа колко струва и ще дойдете да си вземете пържолата. Тол системата трябва да се спре и да се направи пълна преоценка – получаваш продукт, плащаш си за него. А ние искаме да събираме парите и да правим пътища тепърва. Но в системите се вкарват послушковци, които правят каквото им се каже.

  • Преди да въведат тол системата винетката за един влекач беше 1340 лв. Сега за 3-4 курса Пловдив-София се плащат 400 лв., на месечна база -1600 лв,, годишно – 20 000лв. Къде отиват те? За тези 2 години от тези 20 000 лв. за всеки един влекач трябваше да се направя пътищата. Ние убихме българския бизнес с тази тол система, докато на транзитния му е по-евтино.

  • Основният проблем са границите – 5 коловоза, 4 кантара, ама един полицай. Сложи на всяко гише по един полицай, да се стиковат, а не един полицай работи, задръстване на кантарите. Или кантарите работят, а полицаи няма. На терен не се решават нещата. Ще прибере някой едни пари – 3 млн.лв., за буферен паркинг, както стана на „Капитан Андреево“, и пак няма да работи. Докато не се вземат правилните решения от правилните хора нищо няма да се получи. Нашата държава е единствената, която натоварва тежкия трафик, а разтоварва лекия.

  • Автобусният транспорт също трябва да се подкрепи. Община Бяла например успява благодарение на кмета Славов да поддържа общински транспорт. Билетчето е 1 лв. на нафта 3 лв., но само и само да го има този транспорт помагат на фирмата да съществува, въпреки че се возят по 2-3 човека в автобус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    ДИМИТЪР
    Г-н Превозвач, защо не задавате тези въпроси в чужбина,а плащате и не мрънкате и спазвате всички изисквания. Айде ако си мъж отговори ми колко от товарите в бг са претоварени?
  • 12
    1
    Krasimira Ivanova
    Много ми е чудно, ако наистина има проблеми, как е възможно собственикът на "Биомет" да си купи Бугати за 4 мил. И защо пътниците трябва да плащат по-скъпи билети? За да се купуват такива коли ли? Знам, че обикновените шофьори нямат вина, но щом един транспортен собственик има пари за толкова скъпа кола, значи няма нужда от повишаване на цените на билетите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари