21 секунди разлика донесоха глоба от 750 лева на превозвач от Русе

0
Документите потвърждават, че има плащане в 17:34, но маршрутната карта действително е активирана три минути по-късно. Елка Недкова няма обяснение на какво се дължи това
Документите потвърждават, че има плащане в 17:34, но маршрутната карта действително е активирана три минути по-късно. Елка Недкова няма обяснение на какво се дължи това Видео: Русе Медиа

21 секунди разлика във валидността на тол картата на тежкотоварен камион и засичането му от тол камера донесоха глоба от 750 лв. на превозвач от Русе

За абсурдния случай алармира Елка Недкова пред Русе Медиа. Жената е възмутена от поредната неразбория в тол системата.

Камионът е платил таксата в 17:34 часа, като от банката излиза потвърдено плащане на сумата в 17:34 часа. Шофьорът потегля по маршрута си, но на Дунав мост е спрян, тъй като става ясно, че дължи компенсаторна глоба от 750 лв. Причината – валидността на маршрутната карта е започнала да тече от 17:37 часа, а 21 секунди по-рано, в 17:36:39 часа, камионът е засечен от камера. Той не може да продължи по направлението си, докато не плати въпросните 750 лв.

Документите потвърждават, че има плащане в 17:34, но маршрутната карта действително е активирана три минути по-късно. Елка Недкова няма обяснение на какво се дължи това, тъй като обикновено валидирането става в часа, в който е извършено плащането на тол таксата за маршрута. Но дори и с тази разлика, за нея е абсурдно да се начисляват 750 лв. за преминаване през камерата 21 секунди по-рано.

От централата на БГ тол в София са обяснили, че снимката и часът на нея са актуални и трябва да плати тези пари за въпросните 21 секунди разлика. Никой обаче не може да отговори защо има разминаване между плащането и активирането.

„Това вече е непосилно за транспортните фирми, просто накрая ще ни принудят да се откажем. На Дунав мост е пълно с камиони, които са спрени именно заради някакви глоби“, заяви Недкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    dd
    Ще платиш поне 10 мин. По рано и няма да имаш проблеми..
  • 2
    1
    Минчо
    Таз пък Елка... как все на нея се случва да не и излизат сметките. Не можа да разбере, че шмекериите вече не минават. Има няколко начина по който може да провери има ли валидна карта или няма. Часовниците не били наред, банката била виновна... Малко по малко ще се научат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари