Превърнаха Военния клуб в Русе в буферен център за бежанци

1
Залата се води секретен обект, не се допускат медии, няма да се ползва и за културни събития
Залата се води секретен обект, не се допускат медии, няма да се ползва и за културни събития Снимка: БЧК - Русе

Военният клуб в Русе от вчера стана секретен обект заради бежанците в Украйна

Залата, която до скоро се ползваше за спектакли, концерти и различни събития, вече е превърната в буферен център.

Точно по тази причина държавните институции в лицето на Министерството на отбраната, а оттам и областна администрация, не позволяват достъп на медии – за разлика от показното разгръщане на полевата болница в зала „ОЗК Арена“, също под надзора на военните, отбелязва Русе Медиа.

Информацията, че Военният клуб в Русе става буферен център за бежанци от Украйна, стана известна от официално съобщение на БЧК. „В усложнената обстановка по преместването на украинските граждани в различни части на страната БЧК продължава подпомагането им в координация с държавните институции и местната власт. БЧК осигури в спешен порядък /в рамките на един ден/ над 500 походни легла, оборудвани с матраци, завивки, спално бельо и възглавници за релокирани украински граждани в буферния център ВПД „Сарафово“, за Военен клубРусе и Военен клуб- Варна“, се казва в съобщението.

В Русе червенокръстците са разпънали около 80 легла със съответния постелъчен инвентар. Столовете от салона са махнати и струпани на сцената, за да се освободи теренът. Ангажиментът на БЧК е дотук, тъй като за момента няма настанени хора, които да се нуждаят от друга подкрепа.

От държавните институции обясниха, че буферните центрове в двата военни клуба – в Русе и Варна, са изградени „за всеки случай“, ако се стигне до наплив от бежанци от Украйна. Те ще изчакват там, докато бъдат пренасочени към бази в страната. Предвид тенденцията украинците да напускат България, едва ли ще се стигне до използването на буферния център в Русе, но пък Военният клуб остава затворен за събития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    colibri
    Обл. управител на София издаде заповед да не се снимат украинците в местата за настаняване, без обявени причини за това. Сега има забрана да се снима във Военен клуб Русе и Военен клуб Варна. Големият въпрос е ЗАЩО?Това заповед на правителството ли е, или на местните управници?
  • 5
    1
    Народа
    Хахаха кой ще им дойде те урките искат миални перални фурни с пиролиза и прислужници… кой ще иска да спи с още 20 човека заедно????? Хората вече се побъркаха! Аве глупаци ощипете се и вижте реалността!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари