Престъпник ли е синът ми, че иска да живее!

0
Умиращ в Испания българин се забърка в скандал с нелегална трансплантация на бъбреци
Умиращ в Испания българин се забърка в скандал с нелегална трансплантация на бъбреци

"Престъпник ли е синът ми, защото обстоятелствата и българската действителност са го принудили да търси спасение, за да продължи да живее? На всички ни е ясна причината - в България такива като него са обречени на бавна смърт, а вината е на тези над нас, които си мислят, че са всевишни и разполагат с живота ни", през сълзи и спотаен гняв обяви пред "България Днес" Лиляна Петрова.

Тя е майка на един от тежко болните българите в Испания, които се забъркаха с цената на живота си в скандал с нелегална трансплантация на бъбреци в Мадрид.

Според образуваното досъдебно производство срещу нашенците има измама срещу системата на общественото осигуряване в Испания, чрез която е осигурен достъп до донорската програма за трансплантации и хемодиализа чрез фиктивни трудови договори и фиктивна регистрация като едноличен търговец. Това деяние е описано като престъпление в испанския наказателен кодекс. Всички лица, които са обвинени, са млади българи на прага на смъртта, които са били в списъка на чакащите към донорската програма или вече са с присаден орган.

В момента както синът на Лиляна, така и още няколко човека в неговото положение са извадени от листата на чакащите. Така те отново са обречени, без вина, без съдебно решение и без изход.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари