Преподавател от СУ си води списък на поддръжници на Борисов

0
Христо Христев нарича хората от списъка "гербави подлизурковци" и се заканва, че няма да ги забрави
Христо Христев нарича хората от списъка "гербави подлизурковци" и се заканва, че няма да ги забрави

Преподавател от СУ си води списък на поддръжници на Борисов и им се заканва.

Това научаваме от публикация във Фейсбук:

"За протокола искам само да кажа, че си водя списък на всички гербави подлизурковци, които подпляскват на всички безумия на Борисов и се подиграват на хората, които реагират на войнстващото тържество на баналната простащина, което управлението на този човек представлява. Драги люде, няма да ви забравим." 

Авторът е Христо Христев, представил се е като адвокат, работещ в Юридическия факултет на Софийския университет.  Преди това бил съветник на министър на правосъдието и на служебния премиер Георги Близнашки. Та този човек правел списък на гербери.

 

Доцент в <strong class='keys'>СУ</strong> прави списък на симпатизиращи на Борисов, заканва им се

Следват възмутени коментари.

Относно предложението на Борисов за рестарт, Христев пише следното:

"Чудесна маневра от страна на г-н Борисов и обкръжение, горе-долу най-хитрата от началото на кризата, но сега сериозно. Първо, приемане на изцяло нова конституция не е необходимо. И второ, няма как след почти 12 години на власт и три управленски мандата точно г-н Борисов и обкръжение да са искрен и правдоподобен носител на тази идея.

Искането за свикване на Велико народно събрание и приемането на нова конституция е връх в политическата акробатика и изразяването на истинската същност на Борисов - неподправен, чистокръвен и оказва се безграничен политически популизъм. Оказва се, в борба за оцеляването си, г-н Борисов е готов да заложи на карта цялата държава и съществуващия демократичен порядък в нея.

Някои от идеите, които Борисов извади от ръкава си, за да се опита да подлъже за пореден път иначе лековерния български избирател не са лоши, като въвеждането на индивидуална конституционна жалба или намаляване мандатите на т.нар. "трима големи" в съдебната власт. Други са груба и опасна демагогия, като намаляването на броя на народните представители и възможността Народното събрание "да изслушва главния прокурор по конкретни наказателни производства". Трети са откровена глупост, като ограничаване на правомощията на министъра на правосъдието. Това не е въпрос на конституционна, а на законодателна уредба.

Изобщо, няма как разумен човек да очаква точно от г-н Борисов, който назначи министри на правосъдието като г-жа Цачева и г-н Кирилов, и който е наредил едни изключителни върхове на правната мисъл като законотворци в Събранието, да решава проблемите на българската демокрация. Това е все едно да дадеш на пироман да гаси пожар.

Накрая, обективно няма потребност от приемането на изцяло нова конституция. Настоящата българска Конституция има определени дефицити, но в общ порядък е съвсем в границите на достиженията на съвременния конституционалнизъм. Доколкото са необходими определени промени с оглед преодоляване на кризата на правовата държава, в която сме изпаднали, те могат да бъдат направни и с промени в Конституцията, които да осъществи обикновено Народно събрание. Другото е поредният опит да бъдем заблудени, а Борисов и тези зад/около него, да се преродят отново като птицата феникс."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари