Премиерната постановка "Без зестра" открива новия сезон в Драматичен театър - Русе

0
Спектакълът е дебют на професионална сцена на 24-годишната режисьорка Маргарита Мачева
Спектакълът е дебют на професионална сцена на 24-годишната режисьорка Маргарита Мачева Видео: БГНЕС

Русенският драматичен театър открива утре новия си сезон с премиерната постановка "Без зестра" от Островски. Спектакълът е дебют на професионална сцена на 24-годишната режисьорка Маргарита Мачева, сценографията е на Елица Георгиева, музиката е на Пламен Мирчем-Мирона, а хореографията е на Милен Петров.

В "Без зестра" участват почти изцяло млади актьори, с изключение на Мариана Крумова и Венцислав Петков. Режисьорката Маргарита Мачева е поканила специално за двете главни роли – на Лариса и на Паратов, гост-актьорите Светослава Иванова и Владислав Виолинов, тъй като именно тях си е представяла в тези образи. Според Мачева спектакълът ще бъде интересен за всички поколения заради темите, които поставя. "Пиесата е написана през 19 век, но все още е много актуална, тъй като става дума за материалния свят, в който живеем. Въпросът, който поставяме, е може ли в такъв свят да съществува любов и ако да, каква е цената й", обясни режисьорката.

В ролите публиката ще види още актьорите Александър Узунов, който ще направи дебюта си на русенска сцена, Иля Пепеланов, Ивайло Ненов, Йовко Кънев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари