Премиерата на "Кармен" изправи на крака русенци

1
В ролята на Кармен се изяви балерината Ирена Барбукова
В ролята на Кармен се изяви балерината Ирена Барбукова Снимка: Facebook

В ролята на Кармен се изяви балерината Ирена Барбукова

Снощи се състоя премиерата на балета "Кармен", постановка на Държавна опера - Русе. Интернационалният състав на класическата творба по музика на Жорж Бизе вдигна на крака публиката, изпълнила до краен предел салона на Доходното здание, пише Бряг. След края на спектакъла на сцената излезе и самата Наталия Осипова, примабалерина на Михайловския театър в Санкт Петербург, която е постановчик на русенския спектакъл.

В ролята на Кармен се изяви балерината Ирена Барбукова. Поради травма по време на репетиционния период зрителите не можаха да видят титулярката Нанами Нишикажи. В края на спектакъла, накуцвайки и с маратонки, вместо с палци на краката, крехката японка все пак се поклони заедно с всички останали участници в спектакъла.

"Честита премиера колеги!!! Благодаря Ви много за подкрепата. Благодаря и на прекрасната ни публика и на всички които не присъстваха но стискаха палци отдалеч...", написа по-късно във Facebook Ирена Барбукова.

В главните роли публиката видя още Масаки Такада като Дон Хосе, Давиде Даодато (Тореадорът), а най-много аплодисменти заради артистичния и плътен образ на Съдбата заслужи Тиаго Виктор.

Най-новата балетна постановка на Русенската опера ще се запомни и с оперните изпълнения, синкретично вплетени в режисурата на балета. Най-известните и любими на публиката арии от операта "Кармен" бяха изпълнени от солистите на Русенската опера Петя Цонева като Кармен, Петър Костов (Дон Хосе) и Алексадър Крунев в ролята на Тореадора.

"Невероятен спектакъл на балета КАРМЕН - премиера тази вечер! Да живее вечният ни порив към свободата! Браво, колеги! Бяхте забележителни!", написа снощи Диана Димитрова в социалната мрежа.

"Поради големия интерес към премиерата на балета "КАРМЕН", ще зарадваме публиката с още един спектакъл", обявиха от Русенската опера.

Втора постановка ще има на 21 януари от 19:00 часа в Голямата зала на Доходно здание. Билет могат да се купят от каса Опера и онлайн на адрес www.ruseopera.com.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    12
    Пенсия
    Имах изключителното НЕудоволствие да работя в кораборемонтния /Корабната/ с бащата на Димитрова. Аз тогава, млад ентусиаст, хубави пари, II-ра категория, готини колеги. Но Венко Димитров /бащата на Диана/ и Александър Статев /или Стратев/, бяха гнусните доносници. Питайте който жив познавате от корабната, всички ги знаят. Обедна почивка, ние пляскаме белот в минутите ни за почивка, а бате Венко тича да ни докладва. Гнусно копеле беше. Не знам дали е жив още, но ако е пукнал се пържи в Ада.
  • 7
    11
    Абе хора
    Вземете си някоя симпатична и дългокрака мацка за PR. Ако ще и да е тъпа. Но тъпа и сбабичкосана лелка не работи за вас.
  • 9
    10
    Public relations
    Дисциприната PR се изучава с години. И няма нищо общо с това, което си представяме в България. Има едно понятие: "Образ вампир". Дълго е за обяснение, но резюмирам. Не се коментира постановката, или е миниатюрно, а "образа вампир" изсмуква вниманието на аудиторията. В конкретиката субекта "Димитрова". Не я познавам, не съм чувал за нея, просто наблюдавам. Това ще продължи във времето. "Образа вампир" ще продължи да изсмуква вниманието. И да побългаря: "Когато има криво колело в колата, то се сменя".
  • -1
    9
    Гилдия до 8
    Това е чОдесТна новина. Автор - PR на русенската опера. Пазя го в телефона си и е тема за бурен смях като се събираме с колегите :)
  • 6
    8
    Иван
    Голямо падение на русенската опера!Димитрова е неграмотна женица, която на 5 изречения, прави 15грешки !Смехотворни солисти, хвалебствия,които нямат нищо общо с реалността.Държавата плаща за високо изкуство,а не за ходене по детски градини училища!Как по Коледа няма да има Лешникотрошачката???А турнета в Латвия и Естония ще има????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари