Премахват златните арки пред храм "Свети Александър Невски"

1
Откраднаха червеното килимче на арт инсталацията
Откраднаха червеното килимче на арт инсталацията Видео: bTV

Откраднаха червеното килимче на арт инсталацията

Арт инсталацията от три арки и надпис „Светлината в нас“, разположена до храм-паметника „Св. Александър Невски“ ще бъде премахната. Това съобщиха от Столична община.

Под временната инсталация бе разположено червено килимче със сини кантове, което се оказа, че вече е изчезнало, информира bTV.

Арката беше част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада. Тя е и част от цялостна концепция за обживяване и превръщане на площада пред храма “Св. Александър Невски” в пешеходен и от коледно-новогодишната кампания с мото “Светлината в нас”. Тя включва цялото празнично осветяване на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат организирани коледни събития, базар и други празнични дейности за гражданите и гостите на столицата”, съобщават от СО.

Дизайнът на златната арка е дело на екип от градски артисти, добавят от общината.

Първоначалният замисъл за присъствието на арката е тя да привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм”, категорични са от СО.

За поставянето ѝ са взети необходимите разрешителни и съгласувателни процедури, които регулират дейността на общината към момента. През януари ще организираме и отворена експертна дискусия, в която да анализираме опита и обратната връзка и да направим правила за дългосрочното ползване и развитие на площада от граждани и туристи. Тогава ще имаме време да обсъдим и вземем предвид най-добрите практики и ще предложим промени в реда по организирането на събития, за да може София и нейните инициативи да отговарят на най-високите стандарти”, съобщават от СО.

Одобрението на проекта е дадено от дирекция „Култура“ на Столичната община. Стойността на цялостната организация по старт на коледната кампания е 50 000 лв. и включва провеждане на концерт, сцена, осветление, декорация, уточняват от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    оня
    Стига сте се съобразявали с мнението, на прости дърти лелки, които винаги са против всичко и всички.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари