Прекратиха "Луковмарш" със заповед на Столична община

1
Шествието ще доведе до нарушаване на обществения ред, се казва в уведомление от СДВР
Шествието ще доведе до нарушаване на обществения ред, се казва в уведомление от СДВР Снимка: БТА

Шествието ще доведе до нарушаване на обществения ред, се казва в уведомление от СДВР

Заповедта е издадена след като от СДВР е получено уведомление до кмета на Столичната община, че в района на НДК се събират представители на организатора и техни привърженици с цел провеждане на заявено мероприятие - възпоменателно траурно шествие в памет на генерал Луков, което не е съгласувано от Столичната община. В уведомлението е посочено, че шествието ще доведе до нарушаване на обществения ред, съобщиха от Столична община.

Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се прекратява, а СДВР трябва да предприемат необходимите действия, съгласно чл. 13, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите за осигуряване на обществения ред.

Столична община издаде писмо, с което съгласува само възпоменателна церемония със събиране на място на ул. „Тракия“ №1. Съгласувателното писмо е обжалвано пред Административен съд - София - град и върнато като нищожно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Ванка с танка
    Много глупости четете,явно и филми гледате ,зомбита,сатаната...да еба и откачалките ви.Има място за вас в Сибир що не тръгвате утрепки руски,що стоите в Европа льохмани
  • 2
    3
    до 2
    Западните ценности са педерастия, сатанизъм и "антихристия/антихристизъм". Важното е всичко морално утвърдено в европейците и американците да бъде изкоренено. На негово място да има глобализъм, анархия, безверие, отчаяние, болести, никой в нищо свято да не вярва, да не вижда светло бъдеще. Те са слуги на масоните, а масоните са слуги на дявола. Целта на масоните е да разболеят, разделят и да избият колкото се може повече хора. Тяхната цел е хората да се мразят и да се карат, а не да са задружни и да се обичат.
  • 11
    2
    Росица
    Шествията на педалите са с предимство, за тях няма спиране! Това е новата тенденция, бандити и педали да ни управляват, всичко, което не им харесва ще бъде забранено! Нещастници!
  • 17
    1
    Луков
    А дефилетата на педали, лесбийки и всякакви други извратеняци ще ги спрете ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари