Предстоят фалити на бензиностанции в страната

1
Собственици на бензиностанции съкращават персонал и теглят кредити, за да оцелеят при близо 50% спад в оборотите
Собственици на бензиностанции съкращават персонал и теглят кредити, за да оцелеят при близо 50% спад в оборотите

Цена над 3,50 лева за литър и фалити в бранша, това прогнозират търговци на гориво

Секторът е на ръба заради високите цени и минимални печалби.

Заради войната в Украйна пазарите на петрол са непредвидими, а цените ще продължават да растат, казаха пред bTV търговци на гориво. 

Собственици на бензиностанции съкращават персонал и теглят кредити, за да оцелеят при близо 50% спад в оборотите. Те поискаха от държавата да свали акциза, който в момента е 64 стотинки на литър дизелово гориво."От порядъка на 3,50-3,60 лв. е нормално да се стигне, в момента цената е много ниска. Както знаете, за цяла Европа ние работим с най-малки маржове. Не знам дали някой си дава сметка, че няма фирма да работи с 0,01% печалба, нали разбирате, че всичко е за сметка на търговците на горива. Няма фирма, която да издържи в близките 5 - 6 месеца на този абсурд, говорим за фалити и след няколко месеца ще очакваме много фалити", заяви Стефан Христов, собственик на бензиностанции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари