Предстои топла, но дъждовна събота

0
Максимални температури ще бъдат между 17 и 22 градуса
Максимални температури ще бъдат между 17 и 22 градуса

Над Западна и Централна България ще бъде слънчево, докато над Източна облачността ще е значителна и на много места там ще продължи да превалява. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Към края на деня ще превали и малко по на запад - към Централна Северна България. Ще бъде ветровито – ще духа до умерен северозападен, в източната половина от страната умерен до силен северен вятър. Към края на деня вятърът ще отслабне. Максимални температури ще бъдат между 17 и 22 градуса, в крайните югозападни райони до 24 градуса, в София около 17 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и ще има превалявания. Ще духа умерен до силен северен вятър, който чак към края на деня ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 18 и 20 градуса. Температурата на морската вода е 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на усилване.

Над планините ще духа силен, по високите части бурен северозападен вятър. Над повечето райони ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над масивите от Централна и Източна България и там на места ще превали. Максимална температура на 1200 метра 13-14 градуса, на 2000 метра около 6 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари