Облачна събота със слаби превалявания

0
Минималните температури ще се повишат и ще са между 7° и 10°С
Минималните температури ще се повишат и ще са между 7° и 10°С

Минималните температури ще се повишат и ще са между 7° и 10°С

През нощта срещу събота времето над нашата страна ще се задържи почти без промяна. По-значителна ще е облачността над Западна и Северозападна България, където ще превали слаб дъжд.

Временни разкъсвания и намаления на облачността очакваме в сутрешните часове над Западна България. Над Източна България облачността ще се задържи разкъсана, но без валежи, информира Meteo Balkans.

Минималните температури ще се повишат и ще са между 7° и 10°С. Най-високи очакваме да са минималните температури по поречието на р. Дунав – до 9-12°С.

По-ниски ще са в планинските райони от Западна България и Шуменското плато – до 3-6°С. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

В следобедните часове в масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали слаб дъжд. Повече слънчеви часове очакваме над Източна България.

Максималните температури ще се повишават и ще са между 16°С и 19°С. По-топло ще остане над Северозападна и Източна България – до 18°С - 22°С

Времето в София

През нощта срещу събота ще се задържи предимно облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб източен вятър. До обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. След обяд от запад отново ще се заоблачи и ще завали дъжд. Минималните температури ще са около 8°С, а максималните – между 19°С.

Времето в планините

До обяд очакваме временни разкъсвания на облачността. В следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд, над 1800-2000 метра - сняг. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 3°.

Времето по Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18°C и 19°C.Температурата на морската вода очакваме да е около 12°-13°C. Вълнението – до 1-3 бала.

Времето на Балканите ще се задържи предимно облачно, в западните и северозападни райони от полуострова валежите ще са значителни по количества. Ще има и гръмотевици. В източните райони от полуострова ще преобладава разкъсана висока облачност. Температурите ще се повишават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари