Представиха книгата на Маргало „Не ми показвай среден пръст, Съдба!“

7

Премиерата на дебютната книга на поетесата Стефка Стефанова - Маргало „Не ми показвай среден пръст, Съдба!“ събра почитателите на поетичното изкуство в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. За авторката и нейната книга говори русенската журналистка и поетеса Иглика Пеева, която беше и водещ на вечерта.

За себе си родената в Русе поетеса сподели, че поезията е съкровеният свят, в който тя се чувства истински свободна. В стиховете и има гняв и нежност, уязвимост и съпротива, дълбока изповедност и безпощадна искреност. Чрез нея тя изповядва вълненията на сърцето си. Това е нейната лична автобиография. Подтикът да пише за всичко, което е преживяла, е продиктуван от желанието й да протегне ръка към хората и да им покаже по своя начин - с думите, че не са сами. И една душа да докосне със своята поезия – според нея - е изпълнила живота си със смисъл.

Приятели и съученици на Маргало споделиха своите спомени за нея и четоха стиховете й. Артистичната атмосфера на вечерта се допълваше от музикални творби за пиано и китара в изпълнение на възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

Събитието се организира в рамките на Националната кампания Маратон на четенето 2015 в партньорство със Сдружение „Културни пространства“ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари