Предсказание на Бойко Борисов се сбъдна

1
Борисов: От две седмици планираме учение в метрото, все едно сме пророкували
Борисов: От две седмици планираме учение в метрото, все едно сме пророкували Снимка: Булфото

Към моменти няма данни за пострадали българи при серията атентати в Брюксел по данни на Министерство на външните работи, но това не ни успокоява. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията по награждаването на достойните българи, организирана от "24 часа".

"Няма страна, която да е подготвена за такова нещо. От две седмици планираме учение, което ще се проведе тази вечер в метрото с чуждестранни сили, армията и МВР. Все едно сме пророкували, че такива неща ще станат. Опитваме се да сме максимално подготвени, но това, което се случи, не е справедливо към Европа. Европа харчи милиарди и е единственият континент, който интегрира тези хора. Европейски съвет след съвет, мерки след мерки, само и само те да бъдат добре. Няма никой в света, който така добре да се грижи за тези хора и да ни ударят в сърцето на Европа по този начин не е честно към европейците", каза Борисов.

Той посочи, че атентатите са провал на външната политика на много държави. "Видно е, че няма как да интегрираме терористи, видно е, че това, което се случва в арабския свят е разгневил много хора, някои дори справедливо", каза Борисов и даде пример със ситуацията в Сирия, Либия, Ирак. Премиерът обясни, че от репортажите на медиите се вижда, че в Сирия няма нито една останала цяла сграда.

"Това ядосва хората, прави ги зли", заяви Борисов. По повод на учението, което ще се проведе тази вечер в метрото, Борисов обясни, че "каквото е трябвало, е направено и се прави".

На въпрос дали след атентатите в Брюксел ще се преосмислят политики премиерът заяви, че политики не могат да се преосмислят, дори на канцлера Меркел всички й се сърдеха, че е толкова хуманна към тези хора".

Премиерът подчерта, че всички страни-членки на ЕС си дават и парите, и територията, за да може бежанците да живеят по-добре. На въпрос дали има заплаха срещу България, Борисов обясни, че няма такъв сигнал. Той увери, че всяка информация, колкото и незначителна да е, се приема от службите като сериозна и се проверява.

"Не ни е безразлично това, което се случва в Брюксел". Знаете, че имаме огромна общност там. В момента там са председателят на парламента, вицепремиерът Ивайло Калфин, евродепутати. Има много българи, които работят в ЕК, каза Борисов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари