Председателят на ОбС - Русе се отчита за свършеното относно натоварената с тлеещи въглища баржа

1
Въпреки положените усилия от страна на всички държавни органи и институции, и към момента въпросът остава неразрешен
Въпреки положените усилия от страна на всички държавни органи и институции, и към момента въпросът остава неразрешен Снимка: Община Русе

Въпреки усилията на всички държавни органи и институции, към момента въпросът остава неразрешен

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев беше потърсен за съдействие по-рано днес от гражданин относно действията, които е необходимо да бъдат предприети предвид множеството сигнали за задимяване, черни сажди и силно задушлива миризма в Русе през последните дни. Те идват от съседния бряг, Гюргево, където гори баржа, натоварена с въглища.

Припомняме, че по официални данни самозапалването на въглищата се е случило по време на престой на транзитна стоянка. Счита се, че пожарът е възникнал от самозапалване поради високите температури, и че няма сериозна опасност от замърсяване в трансграничния регион.

Въпреки това историята говори сама, което подтикна русенци да излязат на спонтанен протест в центъра на Русе против обгазяването на крайдунавския град.

Въпреки положените усилия от страна на всички държавни органи и институции, и към момента въпросът остава неразрешен.

След проведените днес разговори с началника на Териториална дирекция Дунавска Володя Петров и ръководителя на русенската структура Ивелин Джамбазов, се очаква Морска администрация да влезе в контакт с Митницата, от където следва да разрешат разтоварването на баржата, а след това да започне и разтоварването с кран от румънска страна.

Изпълнителният директор на „Пристанищен комплекс Русе“ Петър Драгошинов също има готовност да окаже съдействие за разрешаване на проблема.

Очакват се своевременни действия за освобождаване на плавателните съдове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Само говорене
    Ако това беше се случило в Австрия или Германия, щяха ли отговорните лица, органи и институции на локално и национално ниво да мънкат и да кършат ръце, че нищо не могат да направят? Дълбоко се съмняваме в това. Само външният вид говори за ояждане в буквалния смисъл и в политически план и за самодоволство. Отчетът говори за безсилие и невъзможност да се справяте с кризисни ситуации.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари