Предложение: Държавата да опрости втората вноска на концесионерите

0
Така цените на шезлонгите ще паднат
Така цените на шезлонгите ще паднат Видео: Флагман.бг

"Държавата да се откаже от втората вноска по концесионните такси на плажовете, а концесионерите да намалят цените на шезлонгите".

Това предлага най-големият несебърски хотелиер и дългогодишен общински съветник Венелин Ташев, който е със солиден опит в сферата на туризма и стопанисва огромни комплекси в Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас.

Той ще отправи предложение на министъра на туризма Николина Ангелкова, разкри самият той пред Флагман.бг. Малко преди да започне срещата на Ангелкова с представители на бранша в Слънчев бряг, Ташев посочи своя план за спасяването на Лято 2019.

„Държавата да се откаже от втората вноска, която трябва да й платят концесионерите на плажовете, а те да намалят цените на шезлонги и чадъри”, предложи Ташев. Според изчисленията му, държавният бюджет ще изгуби около 5 млн.лв., но приходите за туризма щели да бъдат многократно по-високи и добавената стойност ще умножи загубените средства, смята Ташев.

Венелин Ташев е от местните кадри в туризма. По настоящем е действителен собственик на петзвездната перла на българското Черноморие "Парадайз Бийч" в Свети Влас, на четиризвездния "Котва" в Слънчев бряг и четиризвездния "Мариета Палас" в Несебър.

Собствената му леглова база може да приеме над 3 хиляди летовници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари