Предложение: Да преименуваме Русе на Дунавск

11
Ето как хем да наложим санкции и да се покажем смели пред едните ни приятели, но и да не разгневим големия си другар
Ето как хем да наложим санкции и да се покажем смели пред едните ни приятели, но и да не разгневим големия си другар Снимка: Dunavmost

Когато двама си ги мерят, не си подавай задника.

Туй е рекъл мъдрият български народ, пише Самуил Петканов в Прас-Прес, цитиран от Актуално. Същият е рекъл и приказката за преклонената глава, бронирана срещу сабя. Но тук иде дилемата - как да преклониш глава, без да се огъзиш. Или пък как да запазиш задницата си в ненатрапчива поза, без да ти стърчи главата, дразнейки силните. Логично - да завреш тимберицата си в своето пърделиво отверстие.

Е, читателю, не бери повече грижа! Гениалните идеи за това съхранително дело идват, така щото да се покажем едновременно като НАТО-вски ястреби и благодарни безпризорни кученца.

Ето как хем да наложим санкции и да се покажем смели пред едните ни приятели, но и да не разгневим големия си другар:

1. Да спрем излъчването на Карусель. Руският детски канал върви по някои кабелни оператори, а децата и без това гледат Пес патрул, Гъмбол и Малки титани, защото са изрядни НАТО-вчета.

2. Да наречем руската салата с друго име, например салата седемте джуджета, защото винаги стои до снежанката. Няма да обидим Русия, защото там не ѝ викат руска, а и подобно на руската култура, на която всички се възхищаваме, сегашната няма нищо общо с оригинала.

3. Българският национален отбор по футбол да играе и за Русия. Хем жест, защото ги изключиха от турнирите, хем наказание, защото няма да се радват на класиране някъде.

4. Да поканим Путин за участник в Ергенът. Вярно, надали ще дойдат читави девойки да се слагат на почти 70-годишен човек, криещ плешивото си с преметнат перчем, но все някоя ще е гледала в какви замъци ще живее и ще го порадва, за да се кротне.

5. Да почнем да разреждаме горивото с вода, а природния газ - с кихане. Така ще консумираме по-малко и няма и ще спаднат приходите към Русия, но символично, а не агресивно.

6. Да обявим, че радиацията сме я карали през 1986-та и имаме имунитет. Силата на атомните бомби е в страха, който предизвикват. Е, и във факта, че за части от секундата могат да унищожат градове. Но ако покажем вяра в това твърдение, сме го разоръжили.

7. Уроки. Някоя наша врачка да направи черна магия, която Путин да може да разруши само с мир или да обещае, че няма да пуска ракети насам.

8. Да преименуваме Русе. Но не на Беларусе, че ще е от трън, та на трънка. Приемлив вариант за туширане на напрежението ще е Дунавск.

9. Да забраним Pepsi. Как санкция срещу американска фирма ще накаже Русия? Логото на Пепси е бяло, синьо и червено. Този жест ще накара руснаците да се замислят дали, печелейки тази война, ще спечелят много.

10. Да сменим зеленото в знамето си със синьо. Така веещите руското знаме денацифизатори у нас няма да могат да показват любовта си към Русия, а ще изглеждат като обикновени патриоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    26
    Ebter
    Ха ха-габровски хумор
  • 3
    25
    до 24
    Той вече е бил Руси, делиорманчето ми.
  • -2
    24
    Йордан
    По добре руси.
  • 1
    23
    Искрена
    Кому искате да се харесате с дивотията с разните преименувания?! Пошла безвкусица, много ниско слизате. И до кога с "руските предсказания" на Баба Ванга?! Русия злоупотребява с паметта й, лъже празноглавите българи в ПОЛЗА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ. Очевидно ви плащат, за да тиражирате тези проруски измишльотини?!
  • 0
    22
    до 19
    Хайде, бе дебил! Не се ли допита до ръководителя ти как да ми отговориш, гъзолизец нещастен?:)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари