Предлагат две частни оръжейни фирми да станат стратегически обекти

1
Това са "Ахелой ОПМ" ООД и "Караш Инвест" ЕООД
Това са "Ахелой ОПМ" ООД и "Караш Инвест" ЕООД Снимка: БГНЕС

Това са "Ахелой ОПМ" ООД и "Караш Инвест" ЕООД

Министърът на икономиката предлага две частни фирми за производство и съхранение на продукти, свързани с отбраната, да придобият статут на стратегически обекти от значение за националната сигурност.

Това са "Ахелой ОПМ" ООД и "Караш Инвест" ЕООД.

Едноличен собственик на капитала на "Караш Инвест" е Христо Емилиянов Гебрев, а дружеството произвежда взривни вещества. 80 процента от капитала на "Ахелой ОПМ", която се занимава с производство на боеприпаси и търговия с оръжие и военни продукти, се държи от Борис Василев Радански.

В предложения за обществено обсъждане доклад се посочва, че двете предприятия биха имали важно значение при планиране ресурсите за отбрана и при разработването на новия Държавен военновременен план, като ще допринесат за отбранителната и националната сигурност. Поставянето на фирмите в списъка означава, че ще се използва експертизата на ДАНС, за да се повиши сигурността на обектите, които са част от критична инфраструктура в сектор "Икономика".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари