Пребитият Бекир Кадриески: Искам среща с правосъдния министър

0
Кадриески вече не иска да си спомня за инцидента и все още няма обяснения за причините
Кадриески вече не иска да си спомня за инцидента и все още няма обяснения за причините Снимка: bTV

Кадриески вече не иска да си спомня за инцидента и все още няма обяснения за причините

Нападнатият съпредседател на дружеството „Шемето“ от Струга Бекир Кадриески вече се чувства по-добре и иска среща с министъра на правосъдието. Това заяви той пред bTV, след като беше изписан от ВМА.

Кадриески вече не иска да си спомня за инцидента и все още няма обяснения за причините. Сега той настоява да повдигне пред правосъдния министър въпроса каква защита могат да получат хората с българско самосъзнание в Северна Македония, ако не са в състояние да докажат, че предците им са били българи.

Искам да ме покани да направим среща, за да попитам защо не приемат документите за паспорт на нашите хора. При нас има всякакви хора и българи християни, и българи мохамедани“, казва Бекир Кадриески.

Той е от общността на торбешите, които изповядват исляма и населяват различни части от съвременна Северна Македония, Косово и Албания. По време на преброяването в югозападната ни съседка той се определя като българин.

Аз се написах български мохамеданин и не ме е страх, че така съм се записал“, казва Бекир.

Попитахме го как е избрано името на сдружението, на което той е съпредседател.

Шемето е мястото, където е роден великанът Яне Сандански“, обясни мъжът.

Шемето е една от махалите на българското село Влахи, където е роден Яне Сандански, един от най-изявените дейци на Вътрешната македоно-одринска революционна организация, известен като Пиринския цар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари