Пребиха и откраднаха пенсията на възрастен мъж в Пловдивско

0

Извършителите са задържани и са привлечени като обвиняеми

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже на на 31 и на 43 г. за грабеж на възрастен мъж, съобщиха от обвинението. Предвиденото по закон наказание за това деяние е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Установено е, че на 8 август в село Искра, около 22:30 часа двамата отишли в дома на пострадалия мъж, който живеел сам. Първият влязъл в къщата, а вторият останал навън да пази и следи за преминаване на минувачи.

Първият започнал да тършува за пари в стаята, където възрастният мъж се намирал. Пострадалият го осветил с фенер, понеже в жилището нямало ток. В това време обвиняемия се обърнал и му нанесъл няколко удара с юмрук в гърба, след което намерил 370 лева, отнел ги и избягал.

Парите били от пенсията на пострадалия, която получил предишния ден. Бил е подаден сигнал в полицията и само след един час двамата извършители са били установени.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Във връзка с извършеното тежко криминално престъпление в кметството в селото се проведе среща между кмета Тодор Налбантов и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Пловдив, гл. инспектор Георги Георгиев, началник на Районно управление-Първомай, ст. инспектор Жельо Парушев, началник на група „Охранителна полиция“ към РУ-Първомай и Петко Палаков, младши районен полицейски инспектор, отговарящ за населеното място.

Те се срещнаха с пострадалия мъж, който им благодари за бързото разкриване на престъплението. „Наша основна цел е намаляването на битовата престъпност и най-вече в малките населени места, където живеят много възрастни и самотни хора.

Те трябва да живеят спокойно и ние правим всичко възможно това да се случва. Бързото задържане на извършителите на грабежа в село Искра е пример за добро взаимодействие на полицията, прокуратурата и местната власт.

Кметът веднага се е обърнал за съдействие, което е помогнало за бързото разкриване на престъплението“, каза Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Той допълни, че за предотвратяване на битовата престъпност в малките населени места ще бъдат взети всички възможни мерки по закон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    daskal
    И как пребиха пенсията му? Ех, Петя, Петя...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари