Празник на плодородието събра русенци на пазара

0

Кметът Пламен Стоилов присъства днес на първия по рода си Празник на плодородието, който се проведе на площада на Централен общински пазар. Организатор на събитието бе „Общински пазари” ЕООД. Управителят на дружеството Кунчо Кунчев заяви, че идеята е есенният празник да се превърне в традиционен, а със здравословните продукти, които се предлагат, русенци да си гарантират добро здраве през настъпващата зима. „Съвсем скоро тук ще направим и съботен фермерски пазар с био продукти”, обеща Кунчо Кунчев.

„Ето такива събития трябва да се случват в нашия град. Не е лесно при такава конкуренция, но се опитваме да сме лидер и на пазара. Община Русе няма да спре да ви кара да се усмихвате и да бъдете щастливи”, заяви кметът Пламен Стоилов при откриването. Градоначалникът получи и подарък от „Общински пазари” – кошница пълна с плодове, която от своя страна отстъпи на директора на дирекция „Икономика и управление на собствеността” Нели Миткова.  

Присъстващите на празника имаха възможност не само да напазаруват, но и да усетят удоволствието от завладяващата енергия на българските песни и танци. На място се предлагаха висококачествени биоразнообразни продукти като мед, вина и сокове от арония, биволско мляко и сирене; биволски месни деликатеси; козе кисело мляко и сирена; биоконсерви; дегустация на планински чайове; пълнозърнести и многозърнести веган сладкиши и хлебни произведения; зехтин с билки и много други продукти за здравето на тялото и духа ни.

По време на празника бяха прогонени злите сили с обредния обичай „Джамал” - единствен по рода си в България, изпълняван от група за народни обичаи от село Кошов. За настроението на най-малките се погрижиха клуб „Веселяци”, преобразени като вкусни плодове.

В Деня на художниците и живописците пък малки художници рисуваха керамични фигурки; правиха апликации с есенни природни дарове; икебани от плодове и зеленчуци и се състезаваха кой ще спретне най-богата есенна салата и най-модерна баница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари