Празничната програма за Деня на Русе - 6 май

0

Празничната програма за Деня на Русе – 6 май започва на 5-ти, от 19.00 часа, в Доходното здание с церемонията по връчване на званието „Почетен гражданин на Русе“.

Тази година с престижното отличие ще бъдат удостоени 7 свързани с нашия град личности, безспорно постигнали големи заслуги в своите области на професионална изява.

Това са именитият български треньор по художествена гимнастика НЕШКА РОБЕВА, директорът на Русенската опера НАЙДЕН ТОДОРОВ, легендарният треньор по свободна борба ГЕОРГИ АЧЕВ,  бизнесменът ПЛАМЕН БОБОКОВ – един от главните инвеститори на „Булстрад Арена“ -  най-новата и дългочакана зала за спортни и концертни събития в града – чийто проектант архитект ТАНКО СЕРАФИМОВ е сред тазгодишните лица, удостоени посмъртно с отличието „Почетен гражданин“, наред с емблематичния за Русе писател СВЕТОЗАР ДИМИТРОВ, известен с прозвището ЗМЕЙ ГОРЯНИН, както и напусналият ни наскоро генерал-майор ВАНЬО ТАНОВ.

Церемонията ще е съпътствана от изпълнения на БИГ БЕНДРУСЕ с диригент ДИМЧО РУБЧЕВ. А водещ на церемонията ще бъде актрисата Ралица Константинова от ДТ „Сава Огнянов“.

Празненствата по случай деня на Русе продължават и в самия празничен ден6 май, когато в 9 ч. в Храм „Св. Георги“ ще бъде отслужена Празнична света литургия.

От 11 ч. на площада пред Общината следва Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при ОбДЦКИ – Русе.

По традиция в 12 ч. ще се състои и Тържествена церемония по повод 6 майДен на храбростта и Българската армия на паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

От 13 ч., в Историческия музей, кметът Пламен Стоилов ще се срещне с „ЛИЦАТА НА РУСЕ“ – талантливи деца и млади хора, подкрепяни от Фондация „Русе – град на свободния дух“. Срещата се провежда за втора поредна година, след като през 2015 г. тази тържествена традиция беше започната от „Посланиците на Русе“.

При благоприятно време атрактивната програма в празничния ден продължава с демонстрации на екипа на Shell Eco Marathon пред Съдебната палата. Вечерта ще завърши с мега концерт под мотото „Любими песни за любими хора“ на площада пред Общината. Ако вали, концертът ще се премести в Голямата зала на Доходното здание.

От 20.30 ч. сцената ще бъде нажежена от изпълненията на СИЛВИЯ И ТЕДИ КАЦАРОВИ, МИЛЕНА СЛАВОВА, МАГИ ДЖАНАВАРОВА, ИСКРЕН ПЕЦОВ, ЙОАННА ДРАГНЕВА, Балет TL Dance, ЖИВКО ВАСИЛЕВ – кавал, и DJANE MONIQUE.

Водещ на незабравимия купон ще бъде Атанас Стоянов - Наско от БГ Радио.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари