Празничен концерт „Европа – това сме ние“

1

Идентичността на Русе се изгражда върху традиции, европейски дух и новаторство.

Разположен на брега на най-международната река в света – Дунав, днес Русе е град, който чертае бъдещето си в широкия контекст на трансграничното и макрорегионално сътрудничество.

За да затвърдят имиджа на най-големия български дунавски град като една от перлите на Европа, 200 местни музиканти ще се включат в празничен концерт „Европа – това сме ние“.

Той ще се състои на 9 май 2019 година от 18 часа на пл. „Свобода“.

Музиканти от различни жанрове, професионалисти и аматьори, ще представят заедно три емблематични произведения – „Дунавското хоро“ на Дико Илиев, „На хубавия син Дунав“ от Йохан  Щраус – син и „Одата на радостта“ от Лудвиг ван Бетовен.

В музикалната програма ще се включат оркестърът и хорът на Държавна опера – Русе, Общинският духов оркестър, китарният оркестър към Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, хор „Дунавски вълни“, хор „Св. Георги“,  Школата по народно пеене при Общинския детски център за култура и изкуство, както и рок музиканти.

Музикантите ще свирят под палката на Владимир Бошнаков, а оркестрацията е дело на Свилен Димитров. 

Творческият продукт беше създаден  в рамките на проект „Познаваме Европа – повишаване информираността на гражданите на Община Русе относно приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС“ на Община Русе, който се реализира по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“ на Националното сдружение на общините в Република България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари