Правят пешеходна пътека на булевард "България"

4
Живеещи в района се събраха на протест, но не можаха да блокират булеварда
Живеещи в района се събраха на протест, но не можаха да блокират булеварда Видео: TVN

Не според първоначално обявения „сценарий“ протече протестът на живеещите в района на бул. „България“ в Русе.

Протестиращите се отказаха от първоначално заявеното намерение да блокират за час и половина трафика по международния път в знак на протест срещу липсата на възможност за безопасно пресичане на булеварда. Те обаче продължават да настояват за изграждането на пешеходен надлез, и ще стартират подписка с това си искане, предаде TVN.

Пред протестиращите зам.-кметът на Община Русе по устройство на територията Димитър Наков обясни, че Община Русе има готовност да започне обследване на пътната отсечка, и проучване на възможностите за изграждане на желания от тях надлез. Реализацията на проекта обаче не зависи само от общината, тъй като булевардът е част от международния път I-5, който е част от държавната инфраструктура. В хода на доста бурната на моменти дискусия се стигна до общо решение за стартиране на подписка сред живеещите в района, която да бъде представена и пред държавните институции

Протестът беше с искане за изграждане на надлез над булеварда, който да осъществи безпрепятствено пресичане на пешеходците, още повече. Недоволството им е предизвикано и от това, че районът е един от най-рисковите, там често стават пътно-транспортни произшествия, само през последните 2-3 години има няколко смъртни случая.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари