Все още няма пари за пешеходен надлез на булевард „България”

0
Димитър Димитров: Камерата не работи, тировете карат с  над 100 километра
Димитър Димитров: Камерата не работи, тировете карат с над 100 километра Видео: БНТ

Нова крачка към изграждането на пешеходен надлез на булевард „България”.

След протестите на хората, които живеят в района, на сесия предстои да бъде гласувано решение за изработването на подробен устройствен план, на регулация и построяване на надлеза, предава БНТ.

Община Русе е предвидила 10 хиляди лева в бюджета за тази година за проектирането на надлеза, който ще свърже квартала над булевардБългария“ с останалата част от града. Той ще бъде построен между 2 от бензиностанциите, ще преодолява двете платна на шосето и ще излиза в района на блок „Крали Марко” в квартал “Здравец”.

За Димитър Димитров и неговите съседи необходимостта от издигането на подобно модерно пътно съоръжение е много голяма, защото по булеварда непрекъснато стават катастрофи. В същото време всички живеещи в района са принудени ежедневно да прескачат мантинелите, за да отидат дори до най-близкия магазин.

Димитър Димитров: „Това ще бъде много добре, ако го направят и ще се радваме много целия квартал. И най-вече скоростта да се ограничи. Тук преди една-две седмици бяхме доволни, спазваха се правилата, сега в момента не се спазват. Камерата не работи, тировете карат със скорост, която е над 100 километра.”

Все още не е ясно обаче как ще се осигурят пари за реалното строителство на съоръжението. Един от възможните варианти е да се търси целево държавно финансиране, тъй като булеварда е част от републиканската пътна мрежа.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари