Правосъдният министър уволни държавен съдебен изпълнител

1
Дисциплинарното производство срещу ДСИ Марияна Василева е образувано в Министерството на правосъдието
Дисциплинарното производство срещу ДСИ Марияна Василева е образувано в Министерството на правосъдието Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Мария Павлова наложи дисциплинарно наказание „уволнение“ на Марияна Василева, държавен съдебен изпълнител (ДСИ) при Хасковския районен съд, заради системно неизпълнение на служебните задължения, съществено забавяне на производствата по изпълнителни дела и действия, накърняващи престижа на съдебната власт.

Дисциплинарното производство срещу ДСИ Марияна Василева е образувано в Министерството на правосъдието след аргументирано предложение за налагане на дисциплинарно наказание от председателя на Районния съд в Хасково – Мария Ангелова.

В хода на проверката, по представените от председателя на Районен съд – Хасково констатации, е установено, че от май 2016 година до края на месец ноември 2016 г. ДСИ Василева е бавила десетки от докладваните й изпълнителни дела, без да се произнася по тях и без да ги придвижва; отказала е да получи заповед на председателя на Хасковския районен съд, с която се изисква да бъдат изработени и върнати в срок 54 забавени изпълнителни дела; без предварително разрешение е изнасяла от сградата на съда изпълнителни дела.

В качеството си на работодател на ДСИ, министърът на правосъдието е отправил писмена покана до ДСИ Марияна Василева да представи писмени обяснения или възражения по направеното предложение от председателя на Хасковския районен съд. В законоустановения 7-дневен срок ДСИ Василева не е депозирала в Министерство на правосъдието свои писмени обяснения или възражения.

На 30 март 2017 г. на ДСИ Василева е връчена заповед за прекратяване на трудовите й правоотношения, която може да бъде обжалвана пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари