Правосъдният министър: МВР и прокуратурата да поемат отговорност срещу изборната търговия

0
Янаки Стоилов определи организацията на изборите като непосредствена задача в следващите дни
Янаки Стоилов определи организацията на изборите като непосредствена задача в следващите дни Видео: БНТ

Правосъдният министър призова МВР и прокуратурата да поемат отговорностите си за противодействие на изборната търговия, въпреки противоречията между институциите

Проф. Янаки Стоилов определи организацията на изборите като непосредствена задача в следващите дни, предаде БНТ.  Той допълни, че не е негова работа да коментира действията на свои колеги, но все пак заяви, че напрежението е провокирано както от едната, така и от другата страна.

Министърът допълни още, че не му е оказван натиск за внасяне за искане за отстраняване на главния прокурор.

"Аз ще анализирам сигнала, който ще изпрати министър Бойко Рашков. Ще преценя неговата допустимост, доколкото е възможно неговата основателност. Знаете, че съгласно Конституцията има възможности с такива въпроси да се занимава Висшият съдебен съвет, министърът на правосъдието е един от тези, които могат да сезират. Смятам обаче, че в близките дни най-актуалната задача е добрата организация на изборите, надявам се въпреки противоречията прокуратурата и Министерството на вътрешните работи да взаимодействат ефективно", заяви Стоилов.

1200 лишени от свобода лица ще имат право на глас на изборите в неделя. Янаки Стоилов допълни, че затворите и арестите у нас са единствените места, в които гарантирано няма изборна търговия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари