''Правосъдие за всеки'' организира протест срещу избора на Атанасова и Белазелков

5
Инициативата ще се проведе пред сградата на Народното събрание
Инициативата ще се проведе пред сградата на Народното събрание Снимка: Инициатива "Правосъдие за всеки" / Facebook / архив

Инициативата ще се проведе пред сградата на Народното събрание

Инициатива „Правосъдие за всеки“ организира протест под надслов „Конституционен съд под обсада! Да защитим правото и демокрацията!“. Събитието ще се проведе днес от 18 ч. пред "Народно събрание" 2 на пл. „Независимост“, съобщиха от инициативата.

Повод за протеста е изборът на новите членове на КС от парламентарната квота, който беше проведен непрозрачно, не публично и необосновано.

С избора безпрецедентно бяха гласувани и деветгодишни мандати на новите конституционни съдии, с което мнозинството наруши решение на самия Конституционен съд от 9 януари тази година.

Предстоят избори за почти всички регулаторни органи и за новите Висш съдебен съвет и Висш прокурорски съвет. Ако сега не кажем силно и категорично НЕ на политическите игри, които тотално газят през Конституцията и Правото, то с времето ще загубим устоите на държавността и демокрацията и ще се превърнем в олигархо-политическа плутокрация.

Ето защо в навечерието на клетвата на избраните конституционни съдии призоваваме свободните граждани и правните организации, за да изразим несъгласието и протеста си срещу това решение на НС и да предупредим, че не бихме позволили това политическо овладяване на конституционно установените органи, особено в съдебната власт, да продължи, заявяват протестиращите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари