Правителството и НОЩ ще обсъждат днес разхлабване на мерките

1
Обсъждането започва в 10:00 часа
Обсъждането започва в 10:00 часа

Правителството и Националният оперативен щаб /НОЩ/ ще обсъждат в 10:00 часа днес ситуацията с COVID-19 в страната и възможностите за разхлабването на мерките, каза министър-председателят Бойко Борисов, който се включи в брифинга на НОЩ тази сутрин.

Той посочи, че няма разногласия между щаба и него. Решението да се промени начинът на представяне на информацията от щаба е обсъждано в продължение на две седмици по искане на НОЩ, каза още премиерът, който призова част от журналистите да не се "гаврят" с председателя му, проф. Венцислав Мутафчийски.

"Ползваме цялата палитра на знаещи хора, а те не се обичат, но искам да чувам всички", каза още премиерът, цитиран от БТА.

Проф. Венцислав Мутафчийски каза, че е некоректно отразяването, че щабът е спрял. "Това не отговаря на истината, от две седмици разговаряме на тази тема за промяна на оповестяването, защото според много от хората начинът на оповестяване е контрапродуктивен, насажда страх, фиксира вниманието на обществото много, а това не е полезно", каза той и допълни, че молбата за промяна е била на НОЩ. "Ние искахме още по-далеч да стигнем - да се изпращат само прессъобщения, а уточняващите въпроси да са към съответните министерства и към Щаба."

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари