Прави ли се оглед по домовете по програмата за подмяна на отоплителните уреди?

2
Кандидатствалите по програмата да не се подвеждат от обаждания на измамници!
Кандидатствалите по програмата да не се подвеждат от обаждания на измамници!

Кандидатствалите по програмата да не се подвеждат от обаждания на измамници!

Жители на плевенски села сигнализират, че има опити за измами по проекта за подмяна на печките на твърдо гориво с екологични уреди, предава БНР. Измамниците се представят за експерти на общината и настояват да направя оглед в жилищата, чийто собственици са заявили желание за подмяна на отоплителни уреди по проект за по чист въздух

Измамници се представят за общински експерти, с цел да посетят къщите на хора, които кандидатстват по европроект за подмяна на отоплителните уреди.

Жител на плевенско село разказва, че измамници са се представили за служители на отдел екология в общината. Сред въпросите са били и тези за възрастта на мъжа и дали постоянно живее на адреса. Самият той разказва, че след разговора с мнимите експерти е останал с впечатление, че те не са много компетентни по темата.

Измамниците на два пъти определят дата, на която да посетят жилището, звънят от различни телефони, но след като и втория път не идват, мъжът започва да подозира измама. Той се обажда в общината, подаден е и сигнал в полицията.

От Община Плевен съобщиха, че са предприели масирана информационна кампания, чрез която да запознаят гражданите с проекта, който дава възможност печки на твърдо гориво да бъдат подменени с алтернативни източници на отопление, като климатици, термопомпи, котли на пелети.

Заместник-кметът Стефан Милев коментира по повод опита за измама, че в периода на проучване на интереса на гражданите към подобна програма анкетьорите на общината са били със специални карти за легитимация. Той беше категоричен, че общината не изпраща хора за обследване на домовете.

Стефан Милев обясни, че Oбщина Плевен още не е кандидатствала с проект пред оперативна програма "Околна среда". Срокът да кандидатстване на общините е 21 октомври тази година. Дотогава в къщите на хората никой няма да влиза и няма да прави каквото и да е във връзка с обследвания на техните домове, допълни заместник-кмета.

Към момента над 2500 души са подали заявление да се включат. От Oбщината призовават кандидатствалите по програмата да не се подвеждат от обаждания на мними експерти и да не ги допускат до къщите си.

Заключение

Твърдението, че общински експерти трябва да посещават къщите на хора, които кандидатстват по европроект за подмяна на отоплителните уреди е НЕВЯРНО. От Oбщина Плевен призовават кандидатствалите по програмата да не се подвеждат от подобни обаждания на измамници и да не ги допускат до къщите си. При необходимост да търсят официалната информация от сайта или на телефоните на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари