ПП "Възраждане": Прокуратурата заплашва Костадин Костадинов с 3 години затвор

3
Дали всичко това се случва случайно, питат от политическата група
Дали всичко това се случва случайно, питат от политическата група

Дали всичко това се случва случайно, питат от политическата група

Четири дни преди националния протест на Възраждане срещу ограничителните мерки, който ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч. на пл. “Народно събрание” в София, д-р Костадинов е привлечен като обвиняем от Прокуратурата. Това съобщават от политическата група.

Съвсем ясно е, че моментът не е избран случайно, а това, че Възраждане се противопоставя на мерките, е неприемливо за някои.

Припомняме, че когато миналата година Възраждане предприе протести против ограничителните мерки в страната, правителството на ГЕРБ и ВМРО-БНД започна да използва институциите като бухалка срещу нас.

Прокуратурата започна да репресира Възраждане и д-р Костадинов. Партията и председателят ѝ преминаха през проверките на всяка възможна институция в страната, но тези проверки, разбира се, не постигнаха целта на тогавашното правителство да компрометират Възраждане.

Сега обаче ситуацията се повтаря. В навечерието на протестите д-р Костадинов за пореден път е привлечен като обвиняем. Съвпадение ли е това? Случайност ли е, че за пореден път наблюдаваме приемственост между двете правителства и че служебният кабинет си служи със същите средства както правителството на ГЕРБ и ВМРО - БНД?

Костадин Костадинов е обвинен във всяване на смут и паника с изказване за липсващия тонаж кашкавал от държавния резерв в телевизионно предаване през месец март 2020 г. От тогава до сега бяха разкрити и доказани липси от стотици тонове храни от държавния резерв, но това не пречи днес председателят на Възраждане да е с поредното безумно обвинение.

Обвинението на Прокуратурата е по чл. 78 а от Наказателния кодекс. По този член д-р Костадинов би могъл да получи наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато деянието е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато деянието е извършено по непредпазливост.

По същия начин през март 2020 г. във всяване на паника беше обвинена и Председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, която една година по-късно, през март т.г., беше оправдана. За разлика от нея д-р Костадинов ще трябва да се явява пред съда година и половина след изявлението си, в разгара на протестите и в навечерието на предизборна кампания за извънредните парламентарни избори.

Дали всичко това се случва случайно, оставяме на вас да прецените, а ние ви очакваме на организирания от Възраждане протест. Той ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч. на пл. “Народно събрание” в София. Време е маските да паднат! Борбата продължава. Статуквото не е премахнато, то само е сменило лицата си, пише в отвореното писмо на ПП "Възраждане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари