ПП излезе при протестиращите. Посрещнаха ги с викове “Победа!”

0
Демонстрантите скандираха “Никола!” и “Тошко, ела!”
Демонстрантите скандираха “Никола!” и “Тошко, ела!” Видео: Дневник

Скандират "Никола" и "Заедно"

Граждани излязоха на протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев, който днес беше отстранен от поста председател на Народното събрание.

Събитието беше организирано във Фейсбук под наслов: "Мафията отстрани Минчев: да защитим европейска България без мафия".

Самият Никола Минчев излезе при гражданите.

"Нямам думи, не съм очаквал да ми се случи това. Само мога да благодаря на новото мнозинство, че ми се случи това, каза Минчев. Продължаваме да се борим и борбата ще бъде успешна - няма съмнение в това. Благодаря ви!", допълни той, предава БНТ.

Тази промяна ще стане на база всички нас. Няма да сме само ние, само вие, заедно ще го направим, заяви премиерът Кирил Петков.

Той призова хората да не се разочароват от вота на недоверие:

Успяхме да спечелим изборите, но ни вкараха в задкулисие. Сега това задкулисие ще бъде отрязано! Така че - победа, заедно сме, не се предавайте, ще успеем, каза Кирил Петков.

Преди малко г-н Цонев каза, че с протести се свалят правителства, но не се запазват. Аз мисля, че можем да ги опровергаем. Вяра, надежда, сигурност, че ще си отвоюваме подкрепата. Усещаме подкрепа - абсолютно, каза вицепремиерът Асен Василев, който също излезе при протестиращите. Искаме нормална държава - без шкафчета, кюлчета, хора от списъка "Магнитски" и без да се крадат пари, допълни Василев.

Ще се върнем отново, по-силни, няма да се откажем! Не сме си го и помисляли, заяви Никола Минчев.

Днес започна истинската битка с мафията. Благодарим ви, че така спонтанно се организирахте днес. Никога не се предавайте - заедно ще успеем, каза вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова, която също излезе при протестиращите.

Протестиращите заявиха, че ще протестират всеки ден, за да може "мафията да не се върне на власт".

Те скандират с възгласи "Подкрепа" и "Победа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари