ПП-ДБ: Служебният кабинет да не иззема ролята на регулатор и да плаши хората с високи цени на тока

1
Отново ли предизборните обещания за "спасяване на българската енергетика" ще са за сметка на битовите потребители?
Отново ли предизборните обещания за "спасяване на българската енергетика" ще са за сметка на битовите потребители? Снимка: БТА

Отново ли предизборните обещания за "спасяване на българската енергетика" ще са за сметка на битовите потребители?

"Днес назначеният от ГЕРБ служебен министър на енергетиката Владимир Малинов, изземайки ролята на регулатора КЕВР, обяви, че цената на електроенергията за битовите потребители от 1 юли вероятно ще се увеличи.

Неясни остават същинските аргументи за такова предполагаемо увеличение. Малинов не даде обяснение, а не беше и попитан, как така ще се увеличи цената на електроенергията за хората, при много по-ниска цена на електроенергията днес, в сравнение със същия период на миналата година."

Това се казва в позицията ПП-ДБ.

"Продължаваме промяната – Демократична България" единствена има визията как да се състои плавният преход към либерализация на енергийния пазар, така че да няма шокови поскъпвания за битовите потребители. По време на кабинета "Денков" беше прието и решение, с което се предоставяха допълнителни средства на Фонд сигурност на електроенергийната система, именно за да се компенсират потребителите при излизане на свободния пазар. Това решение беше отменено от служебния кабинет на ГЕРБ-ДПС още в първата седмица от управлението им. Беше отложена и либерализацията с аргументи да не се повишава цената за хората, затова сега задаваме логичния въпрос какво точно крои тази служебна власт, с което да натовари бюджета на българските семейства – без визия за дългосрочно решение, се допълва в позицията на коалицията.

Въпреки предизборните обещания и опити да се баламосват и плашат хората, никоя политическа сила освен "Продължаваме промяната – Демократична България" не предлага реални мерки за отдавна закъснялата реформа в сектор енергетика, която да гарантира енергийната ни сигурност и най-вече интереса на потребителите да бъдат защитени, информирани и свободни да направят своя избор.

Отново ли предизборните обещания за "спасяване на българската енергетика" ще са за сметка на битовите потребители?

Напомняме за пореден път, че е крайно време е служебният кабинет да се откаже от големите национални теми и да се залови с единствената задача, която Конституцията му вменява – да организира честни избори. Тази власт няма легитимно право да подменя важните решения за бъдещето на България", пише още в позицията на ПП-ДБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари