ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС се разбраха за дерогацията на Лукойл

0
Днес следобед ще бъде изготвен и законопроект за прекратяване на дерогацията
Днес следобед ще бъде изготвен и законопроект за прекратяване на дерогацията Снимка: БТА / Архив

Днес следобед ще бъде изготвен и законопроект за прекратяване на дерогацията

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС заявиха, че са се разбрали за дерогацията - на 1 март 2024 г. тя ще отпадне, а от 1 януари 2024 г. ще отпаднат квотите за износ. Това заявиха представители на парламентарните групи пред журналистите в Народното събрание.

"Вносителите на двата законопроекта за Лукойл заявиха писмено, че ги оттеглят. С решение на Народното събрание това трябва да стане факт. Днес следобед ще бъде изготвен и законопроект за прекратяване на дерогацията, който ще повтаря това, което знаете. Дерогацията се прекратява от 1 март 2024 г., а от 1 януари се прекратява износът. Трябва да видим как да разпишем текстовете, които касаят ревизията, която Агенция "Митници" трябва да направи към 31 декември, за да установи какви вече преработени количества има в склодивите наличности на "Нефтохим" и да се прецени за тези количества да има право да бъдат изнесени, за да не задръстят складовете на рафинерията", заяви Йордан Цонев от ДПС.

Очаквайте още подробности!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    и кво ся
    Боко ще дава ли оставката?!? Нали така рече?!?Делян Добрев пък който орева вселената за тази дерогация и лошите руснаци, си изтегля сам предложението?!? Абе голям цирк сте тва в сглобката
  • -1
    1
    Разочарован
    Еейй тия нямат спирка. СПРЕТЕ с вашите безумия!!! Лакомията ВИ ще ни ЗАТРИЕ бе, продажни ДЕБИЛИ - гробокопачи на народа: Дебил Пеевски, Дебил Цонев-ментата, Дебил Добрев, Дебил Борисов, Дебил Петков... и всички други "народни" хрантутници от парламента. Помислихте ли за цената на горива след това или не ви пука за народа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари