Николай Денков: Продажба на „Лукойл“ няма да стресира пазара на горива

0
Очевидно е стартирал процес по продажбата на "Лукойл Нефтохим Бургас"
Очевидно е стартирал процес по продажбата на "Лукойл Нефтохим Бургас"

Очевидно е стартирал процес по продажбата на "Лукойл Нефтохим Бургас"

Радвам се, че аргументите и разумът намериха своето място, това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти по повод постигнатото съгласие от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС за дерогацията.

От партиите вчера заявиха, че са се разбрали на 1 март 2024 г. дерогацията да отпадне, а от 1 януари 2024 г. ще отпаднат квотите за износ.

Министър-председателят обясни, че е добре всяка институция да се взре в нейните си основни задачи.

парламента основните задачи са Конституцията, бюджетът, антикорупционният закон, регулаторите. Има много работа там. Ние трябва да работим в координация с тях. Не е приемливо Народното събрание да взима решения, които не са обсъдени с нас, а ние трябва да ги реализираме", допълни Денков и изрази надежда постепенно "тази култура на координация и на взаимно уважение да започне да се изгражда, въпреки сложните коалиционни или некоалиционни отношения".

Очевидно е стартирал процес по продажбата на "Лукойл Нефтохим Бургас", посочи още Денков.

"Доколкото разбрах ще се търсят авторитетни международни консултанти, които да им помогнат в реализацията на тази сериозна сделка. Това е сериозна сделка, кой ще купи "Лукойл" - зависи от това какви купувачи ще се явят. Сделката няма да стресира пазара на горива, но тези опити, които видяхме - да се стресира работата на рафинерията чрез дерогация за 3 дни, биха могли да стресират пазара на горива. Това се опитваме да избегнем", каза премиерът.

Самото говорене не знам дали намалява пазарната цена, но силови действия от типа "да премахнем дерогацията за 3 дни" - със сигурност го прави, категоричен бе Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    Фена на Денк - офф
    Даа, "Държавата" ще каже, че няма пари. Ще го купят, я от "Тексако", а от "Шел", или някой друг подобен. Ще го оставят като разпределително депо, а преработвателните мощности ще ги закрият. вероятно ще ги скрапират, за да бъде безсмислено след време някой друг да го купи и да рафенира. Зависимост на 100 %, повишаванена на цените от 3 до 5, а може и повече пъти, щото тук ще се кара готова продукция, щото тя е доста по - скъпа от суровината... Ето това ще се случи, а може би и по - зле.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари