Позиция на Цвета Демирева във връзка с освобождаването на треньори от клуба по кану-каяк

1
Председателят на клуба Цвета Демирева изяснява своята позиция относно освобождаването на две треньорки от клуба
Председателят на клуба Цвета Демирева изяснява своята позиция относно освобождаването на две треньорки от клуба

Освобождаването на треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева от „Спортен клуб по кану-каяк Георги Демирев“ предизвика напрежение сред децата, които тренират в него и родителите им

Председателят на клуба Цвета Демирева пожела да внесе яснота в ситуацията 

Спортен клуб по кану-каяк Георги Демирев“ е учреден през 2012 г. от баща ми Георги Демирев. До 2020 г. освен негов създател и основен дарител той е и председател на клуба.

От 2020 г., след смъртта на баща ми, за председател на спортния клуб по кану-каяк /СККК/ бях избрана аз.

Клубът е член на Българската федерация по кану-каяк /БФКК/, дейността му е насочена за развитие на спортното майсторство в гребните спортове. От създаването му сме инвестирали в него над 250 000 лева лични средства.

СККК е регистриран като сдружение в обществена полза и като такова ежегодно представя финансовите си отчети пред Търговския регистър и до промяната на закона и пред Министерство на правосъдието.

Като треньор по договор за допълнителен труд в клуба работи дългогодишният треньор Ева Пашева.

Клубът развива дейността си на спортна база в село Николово, местността Текето, която ползва по силата на договор за наем с Община Русе.

Аз съм бивш състезател по кану-каяк, треньор ми е била Ева Пашева. Притежавам висше образование, треньорска правоспособност.

След като поради трагичните обстоятелства - смъртта на баща ми, бях избрана за председател на клуба, прецених, че дейността му следва да продължи по досегашния начин, без да правя сериозни промени. Доверих се изцяло на г-жа Пашева, като по никакъв начин не се намесих в нейната треньорска работа.

Въпреки това, имах своите виждания за развитие на дейността на клуба, основно чрез разделянето и в две отделни направления: масов спорт и високо майсторство, както и редица други идеи.

Независимо от проведените разговори с г-жа Пашева, не постигнахме съгласие относно стратегията за развитие на клуба. От своя страна не се намесвах по никакъв начин в треньорската дейност, но не получавах същото отношение по управление на клуба. Напротив, често дейността на клуба бе затруднявана от действията на г-жа Пашева.

В израз на добрата си воля, високата оценка като треньор и желанието да покажа на г-жа Пашева желанието си да остане в този клуб и да намерим общ път ѝ предложих да ѝ изплатя всички трудови възнаграждения до навършване на пенсионна възраст на стойност 18 000 лв. Сумата е изплатена от личната ми сметка през септември 2021 г. въз основа на писмено споразумение, в което двете страни и СККК заявихме взаимно уважение и се задължихме да изпълняваме определени условия. След това ежемесечно редовно са изплащани и дължимите осигуровки.

След подписване на споразумението между нас и изплащане на сумата от 18 000 лв. за съжаление отношенията не се подобриха.

Г-жа Пашева продължи да допуска на базата, стопанисвана от клуба, състезател, който не само не е картотекиран в клуба ни, но и публично уронва престижа му.

На състезания г-жа Пашева се грижи и поддържа чуждите състезатели, а не състезателите на клуба ни.

В тренировъчната дейност, г-жа Пашева демонстративно изразява предпочитания към едни състезатели и явно пренебрежение и неглижиране на други. С това поведението създава интриги между състезателите, настройва ги срещу определени лица, включително и срещу мен, независимо, че нямам отношение към тренировъчния процес. По този начин атмосферата в клуба вместо да се успокоява, все повече се нагнетява.

Като финален мотив да прекратя трудовия договор с г-жа Пашева бе запознаването ми с мотивите на присъдата, с която преди години тя е била осъждана, независимо от времето, което е минало от тогава.

Планирала съм да обезпеча тренировките на състезателите с друг треньор. Предвид предстоящото републиканското първенство в началото на месец август 2022 г. отново съм готова да направя компромис и да дам достъп до базата на г-жа Пашева и г-жа Цонева за провеждане на тренировки в определените часове, при условие че поемат отговорност за състезателите и за материалната база, която ще ползват.

Всеки състезател и родител може да вземе личното си решение за това дали ще продължи да се състезава в СККК „Г. Демирев“ или ще го напусне. Аз ще уважа личния избор на всеки, като оценявам силната връзка състезател-треньор.

На тези, които ще решат да останат да се състезават за СККК „Г. Демирев“, ще продължа да обезпечавам организационно и финансово, спрямо възможностите ми, тренировъчния процес."

Източник: Вестник Утро

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    въпрос
    А какво стана с гребците от Украйна?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари