Пожелания за Васильовден

3
Честит празник на всички именици!
Честит празник на всички именици!

Честит празник на всички именици!

В началото на Новата година православната църква чества две събития. На 1 януари се отбелязва Обрезание Господне и се почита паметта на Свети Василий Велики.

Свети Василий Велики е бил знаменит църковен учител, християнски мислител, философ и писател - един от тримата вселенски православни учители, изявен противник на арианската ерес. Василий е бил епископ на град Кесария в малоазийската провинция Кападокия. Най-известното от неговите произведения е "Шестоднев". През Златния век на старобългарската писменост Йоан Екзарх превежда "Шестоднев" на български език. Заради примерния си живот и висока ерудиция Свети Василий Велики е почитан заедно със Свети Григорий Богослов и Свети Йоан Златоуст като един от тримата велики светители и учители на православната църква.

На Василий Велики принадлежи и идеята за активното милосърдие и добротворство като израз и реализация на Христовия закон за любовта и прошката. Той организира и първия благотворителен монашески център в Кесария, в който негови възпитаници дават безвъзмездна помощ на болни и страдащи. Още приживе

Василий е наречен от съвременниците си Велик. На погребението му се стича цяла Кесария. След края на земния му живот църквата го канонизира за светец и чества паметта му в деня на неговата кончина.

Имен ден празнуват Васил, Василка, Василена, Веселин, Веселина. Това са често срещани имена в България и всеки от нас има приятели и близки, които са именици днес. Ето и няколко предложения за пожелания към празнуващите:

10 оригинални пожелания за Васильовден:

1. Щастлив живот значи да имаш верни приятели, които те ценят и обичат – такива каквито сме ние за теб и ти за нас. Ти имаш всичко , от което се нуждае човек. Бъди здрав и се забавлявай така, както само ти умееш!

2. Нека на този ден започнеш нова глава от приказката на твоя живот. Нека тя има щастлив край и нито един тъжен момент. Бъди здрав, смей се и се забавлявай до безкрай!

3. Нека името ти обиколи света и винаги да бъде изричано с любов и уважение. Труди се както до сега - с хъс и грижа за хората. Бъди достоен – това го умееш най-добре!

4. Моето пожелание е да си щастлив не само днес, а през цялата година. Нека винаги да имаш причина да се усмихваш искрено. Честит имен ден!

5. Бъди здрав и изживей всеки ден с достойнство и сърце, изпълнено с любов. Нека късметът те преследва навсякъде и никога да не те напуска! Честито да е името ти и с уважение да го изричат.

6. Нека всеки ден имаш причина да празнуваш. Сърцето ти да е пропито от любов, а усмивката да не напуска лицето ти. Бъди целеустремен и преследвай мечтите си докрай!

7. Нека името ти е живо, здраво и честито. Да те пази от беди и неволи. Бъди все така добър приятел и не преставай да се усмихваш на малките и красиви неща в живота.

8. Нека с пълни джобове да мине годината. Да имаш сили да постигаш всяка една цел. Не преставай да вярваш в себе си, защото ти можеш да постигнеш всичко. Честит имен ден!

9. Честит бъди на този ден. Нека през цялата година усмивката да не слиза от лицето ти. Джобовете ти да са пълни с парички, а в дома си да посрещаш само верни приятели.

10. Васильовден е първият празник от новата година. Нека забавленията за теб никога да не свършват. Крачи бодро напред и сбъдвай с лекота.

Честит празник на всички именици!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари