Пожарникари спасиха бедстващи майка и дете в кола пълна с вода

0
Над 300 сигнала и 12 евакуирани след силния порой в Русе
Над 300 сигнала и 12 евакуирани след силния порой в Русе Снимка: bTV

Над 300 сигнала и 12 евакуирани след силния порой в Русе

Продължава разчистването на щетите в Русе след силната буря вчера сутринта. Пожарникарите в града са реагирали на близо 300 сигнала на граждани и са евакуирали 12 души.

Албена Петрова с ужас си спомня провисналата 4 метра ламарина от покрива на осеметажния блок.

"40 квадрата ламарина, която виси от 8-ия етаж. Не само за нас рисково, но и за гражданите, защото част от ламарината беше откъсната”, обясни Йосиф Ненков, командир на екип към РСПБЗН – Русе, предава bTV.

Няколко часа по-рано друг екип от пожарната спешно евакуира мъж, попаднал с колата си във водния капан на бул. "Христо Ботев".

"Успокоихме го, помогнахме му да го извадим, беше много притеснен“, разказва Искрен Йорданов, който е командир на екип към РСПБЗН – Русе.

Минути по-късно, в друга част на града, екипът спасява и майка с дете - също бедстващи в автомобил, пълен с вода. Евакуираните през деня са общо 12 души.

Възстановителните работи продължават и днес. До края на деня се очаква да бъде почистена и крайбрежната алея.

От общината не обявиха бедствено положение, но ще търсят помощ от държавата за възстановяването на знакови сгради в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Русе
    Как няма да виси тази ламарина от покрива!!!!!!Отново спънки за санирането на сградите!!!Нашия блок е подал документи за саниране и цялостен ремонт на покрива по европейска програма през 2016 година.И сега трябвало наново да се подават документи!Няма как да се получат нещата,всичко отново да стане,защото е голям труд!!!Стига с това изнудване на хората!!!Така ще се висят ламарините и ще падат на главите на хората!Колко години трябва да се чака да се санира?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари