Отново силна буря в Русе

10

Русе отново е подложен на водна стихия

Само за броени минути този следобед градът отново бе наводнен. Поройният дъжд бе съпроводен от силни пориви на вятъра. За щастие природната стихия не продължи дълго, както бурята от миналата седмица,  нанесла сериозни щети.

Но и този път ключови булеварди и кръстовища в Русе потънаха под вода. 

Шахтите не успяха да поемат големия дебит на пороя и бликналата вода блокира за малко трафика. Със спирането на дъжда, водата се оттече от уличните платна. 

Ул. "Яворица" в Средна кула  е пропаднала след дъжда, предупреждават живущите там. 

Пътуващи по пътя Русе - Бяла - Велико Търново алармират, че настилката е наводнена и има опасност от аквапланинг.  Вятър със скорост 72 километра в час е преминал над Силистра, показва справка от метеорологичната обсерватория.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    Физик
    БофорТ колега съфорумец. С "Т" се изписва транслейта на български. Но за останалото си прав. Утре /всъщност вече днес/ очаквам репортажи по национални телевизии и радиа за апокалипсиса, който ни се е стоварил.
  • 11
    2
    до 1
    Не си съвсем прав. Мисирките се нуждаят от "новини" защото заплатата си е заплата. Като няма новини, очевидно трябва да си ги измислят. Чиста журналистика му се вика. Впрочем, не само в България е така.
  • 19
    1
    А стига бе!
    Е, стига! Точно днес, точно къде видяхте буря в Русе? Съвсем обичаен летен, освежаващ дъжд, характерен за географското ни ситуиране като територия. Къде видяхте силни пориви на вятъра? Има скала на Бофорд в която ясно е указано, че за буря можем да говорим при пориви на вятъра над 90 км/ч. Пуйки-журналя списват глупости. Пък, че града бил наводнен е съвсем друга тема. То 100 кофи с вода да лиснеш на определени места и наводнението е готово.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари