Пожарникари спасиха 24 души от хижа в Родопите

0

Туристи от Пловдив и Панагюрище се оказали в зимен капан в хижа „Академик“

24 туристи – от Пловдив и Панагюрище, са спасени след като са били в зимен капан в хижа в Родопите. Заради обилния снеговалеж те не са успели да напуснат сами туристическия обект и се е наложило участие на екипи на пловдивската пожарна. Жена е с изкълчен крак, мъж е ранен при опит да разчисти падналите дървета. В хижата са били общо 40 души.

Снегорини и пясъкоразпръсквачки продължават обезопасяването на пътя, защото над 15 автомобила са закъсали, предаде NOVA.

Две групи туристи от Пловдив и Панагюрище са останали блокирани в хижа „Академик” над родопското село Храбриново над 24 часа. Вчера са опитали да слязат сами, което се оказало невъзможно заради многото паднали дървета от зимния сняг.

Самите туристи разказват, че бурята е била страшна. Спасителите са помогнали на туристите и са ги окуражили. Имало е непрекъсната връзка между селото и туристите в хижата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари