Пожарникари нахлуха в кабинет по химия в русенско училище

0
Екипите са пратени по сигнал за разлив на опасни вещества
Екипите са пратени по сигнал за разлив на опасни вещества Снимка: Кадър от TVN

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН - Русе са имали 5 излизания по сигнали за произшествия и инциденти.

Вчера сутринта екип от сектор „Специализирани оперативни дейности“ е пратен по сигнал в русенско учебно заведение, заради съмнение за разлив на опасни вещества в кабинет по химия. При извършената проверка на място в помещението е открита пластмасова туба с формалин, от която е имало леко изтичане и миризма. Тубата и още три стъклени шишета с течност, с неустановено съдържание, са били изнесени от учебното заведение.

В 12:15 часа е постъпил сигнал за пожар в бали със слама, намиращи се в спомагателна постройка в с. Смирненски. За гасене е изпратен екип от РСПБЗН - Ветово с два пожарни автомобила. При инцидента са засегнати около 700 бали, електрическо табло и инсталация, като се предполага, че късо съединение в нея е причината за пожара. Пожарът е изгасен. Пострадали няма.

Сигнал за пожар в жилище на четвъртия етаж в блок на ул. Борисова 88 е постъпил в 12:30 часа. Два екипа от Първа РСПБЗН – Русе са участвали в гасенето на апартамента. Евакуирани са всички пребиваващи във входа по време на пожара – около 10  човека, основно възрастни хора. При произшествието са изгорели напълно две от стаите в жилището. Има щети по дограмата на терасата и е напълно унищожен прозоречен климатик на апартамент на горния етаж. Пред огнеборците е заявено, че собственикът е запалил свещи на различни места в жилището и е заспал, при което е възникнал пожара, а когото го е усетил се е изнесъл от апартамента заедно с баща си, който е на 90 г. възраст. Двамата не са пострадали.

Пожар в сухи треви и отпадъци са гасили вчера вечерта пожарникари от РСПБЗН – Ветово. Произшествието е възникнало в гр. Сеново. Служителите са извършили гасителни действия за времето от 21:34 до 22:40 часа на площ от 70 кв. м.

Още един сигнал за инцидент са посетили тази нощ спасителите. За времето от 22:31 до 23:15 часа екипът на Сектор СОД – Русе е пратен в жилище в блок „Неофит Рилски“ по сигнал за счупен живачен термометър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари