Пожарите в Добричко са унищожили 1700 декара жито и ечемик

0
От началото на лятото до момента сигналите за произшествия са два пъти повече в сравнение с миналата година
От началото на лятото до момента сигналите за произшествия са два пъти повече в сравнение с миналата година Снимка: БГНЕС / архив

От началото на лятото до момента сигналите за произшествия са два пъти повече в сравнение с миналата година

Усложнена е пожарната обстановка в област Добрич, като от началото на лятото до момента сигналите за произшествия са два пъти повече в сравнение с миналата година за същия период. Унищожени в огъня са хиляди декари земеделска продукция и стърнища. При пожарите няма пострадали и загинали хора, съобщава БНР.

Високите дневни температури и усилената работа на земеделска техника по полетата са предпоставка за възникването на пожари, заяви зам.-директорът на Пожарната служба в Добрич Тихомир Катранджиев:

 "От първи юни имаме 295 произшествия - почти двойно увеличение. Имаме унищожени 1700 декара пшеница и ечемик общо, над 2000 декара опожарени стърнища".

Наблюдава се тенденция на все повече случаи на палене на стърнища, като ежемесечно се подава информация с точни координати до Главна дирекция "Пожарна безопасност" и Министерството на земеделието:

"За да може да се вземат съответните мерки. Доколкото знам, ще бъдат спирани субсидиите", добави Катранджиев.

Апелът е всички граждани да бъдат внимателни, да не палят огън и да боравят с изправна техника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари