Пожари в детска ясла и къща в Русе вдигнаха огнеборците на крак през почивните дни

2
В периода 30 април – 4 май екипите на пожарната са реагирали на 16 сигнала за произшествия
В периода 30 април – 4 май екипите на пожарната са реагирали на 16 сигнала за произшествия Снимка: Dunavmost, архив

16 сигнала за произшествия са получени в пожарната в Русе през празничните дни

На 1 май за времето от 03:31 до 04:50 ч. служители от Първа РСПБЗН – Русе са реагирали на сигнал за пожар, подаден от пожаро-известителна инсталация в сградата на хотел, намиращ се до Халите в града.  Изпратеният на място екип е огледал помещенията и покрива на сградата, но действащ пожар или следи от такъв не са открити. Посетителите са се били евакуирали, а за сигнала е уведомена обслужващата фирма.

На 1 май, за времето от 10:55 до 12:00 часа, 9 служители от Първа РСПБЗН с два автомобила са пратени на сигнал за запалена къща на адрес в гр. Русе на ул." Йосиф Хербст". При пристигане на място пожарникарите са установили да гори мазата. Пожарът е потушен. При инцидента не са пострадали хора, но са причинени щети. Причината е установена като – късо съедидение.

Също на 1 май, от 12:15 до 13:30 часа, екип на Втора РСПБЗН – Русе е пратен на сигнал от задействано пожароизвестяване в сградата на детска ясла  в квартал "Здравец-Изток" в Русе. При пристигане на място служителите са установили, че причина за това е станала техническа неизправност - бойлер е прегрял и е избила тръба, при което е изпусната вода и пара и е задействана пожаро-известителната система на сградата.

По-късно, за времето от 13:23 до 13:50 часа , служители от Първа РСПБЗН са реагирали на сигнал за пожар в лек автомобил на адрес в гр. Русе, на ул. "Змей Горянин". При пристигане на екипа на място е установено, че произшествието е възникнало заради техническа неизправност в лек автомобил „Лада 2107“, но запалването е било вече изгасено с прахов пожарогасител от собственика.

За времето от 19:45 до 20:02 часа на 2 май екип от РСПБЗН в гр. Бяла е оказал съдействие на екип на спешна помощ на адрес в града, заради странен инцидент. Сигналът бил за провиснал човек на електрически стълб. На място е изяснено, че мъжът се е качил да ремонтира кабел на радиоточка, като е използвал обезопасителен колан, с които се е осигурил, но му е прилошало и е останал да виси неадекватен. Екипът е помогнал за качването му в линейката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари