Пожар евакуира жилищен блок на булевард "Цар Освободител"

1
Пламъците са избухнали около 13.30 часа в апартамент на четвъртия етаж в блок "Ирена"
Пламъците са избухнали около 13.30 часа в апартамент на четвъртия етаж в блок "Ирена" Видео: БГНЕС

Пожар евакуира хората от жилищен блок в центъра на Русе.

Пламъците са избухнали около 13.30 часа в апартамент на четвъртия етаж в блок "Ирена". За щастие няма сериозно пострадали, няколко деца са леко обгазени. Три от тях и двама възрастни са откарани в болницата за преглед.

На мястото на инцидента бяха изпратени три пожарни, както и две линейки. Районът бе отцепен от полицията, а в организацията по гасенето на огъня се включиха и доброволци от съседните магазини. Пожарникарите гасиха пламъците отвън и отвътре, като извеждаха хората от апартаментите. Първоначално имаше съмнения, че в апартамента, откъдето е тръгнал огънят, е имало две деца. Оказа се обаче, че жилището е празно. По думите на началника на пожарната комисар Димитър Павлов, който дойде на мястото на инцидента, причината най-вероятно е свързана с "човешкия фактор". Той обясни, че тепърва ще се установява откъде е тръгнал огънят.

Тъй като кооперацията се намира на бул."Цар Освободител", който е един от най-натоварените в Русе, операцията по гасенето на пожара доведе до образуване на огромни колони от автомобили и задръствания.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари