Повдигнаха още едно обвинение на Алексей Навални

0
Обвинението е за вандализъм
Обвинението е за вандализъм Снимка: ЕPA / БГНЕС

Обвинението е за вандализъм

Критикът на Кремъл Алексей Навални заяви в социалните мрежи, че е бил информиран за нови наказателни обвинения срещу него.

47-годишният руснак вече излежава присъди в наказателна колония, които възлизат на повече от 30 години, предава БГНЕС. Те са по обвинения в екстремизъм, които той отрича. Навални прекара голяма част от последните две години в карцер за редица предполагаеми престъпления.

В коментар, публикуван чрез неговите сътрудници, той заяви, че сега е обвинен по член 214 от Наказателния кодекс, който обхваща вандализъм. "Не знам какво представлява член 214, а и няма къде да го потърся. Вие ще разберете преди мен", заяви той в канала си в Telegram. "Те наистина започват ново наказателно дело срещу мен на всеки три месеца. Рядко се случва затворник, пребивавал в единична килия повече от година, да има толкова живо социално и политическо съществуване", пошегува се критикът на Кремъл.

Навални е най-известната фигура в разцепената руска опозиция, поддръжниците му го представят като Нелсън Мандела, който един ден ще бъде освободен от затвора, за да оглави страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Българин
    Смърт за фашиската измет и западна измет
  • 4
    5
    Типично,
    вместо аргументи, попръжни и опорки! Значи, щом не ме интересува навални съм национален предател?!?Смешко, давай, не пречиш!
  • -3
    4
    До 3
    Важното е, че на Путлерчо "рейтинга" е 380 %! Буахахахахаха! Жалки тролски рушлямски отрепки! Да мрете в адски мъки и болки, национални предатели!
  • 1
    3
    и що продължават
    да ни занимават с тоя?!? Рейтингът му даже от опозиционните агенции е едноцифрен?!? Не мога да разбера, уж е в колония със строг режим, постоянно бил в карцер, а ден през ден е в соцмрежите?!? Това за затворник в Гуантамо не съм чувал да става?!?
  • -4
    2
    До 1
    България е от 1396 г. все под робство до ден днешен. Първо при Византия (преди 1396) за малко, колкото да опипаме водите. После под Османците, после Руснаците и през последните 30 години под американско и западноевропейско робство. Като това последното е най-пагубното. Преди поне хората са знаели че са завладяни и да правели въстания, а сега си мислят че са свободни и им крадат малко по-малко последните останали свободи всеки ден докато не се събудят една сутрин с окови на врата и се чудят "ама откъде стана това и кога стана?!"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари