"Оскарите" почетоха Алексей Навални

1
Организаторите пуснаха част от речта му, включена в документалния филм за живота му
Организаторите пуснаха част от речта му, включена в документалния филм за живота му Снимка: ЕPA

Организаторите пуснаха част от речта му, включена в документалния филм за живота му

Оскарите“ почетоха руския опозиционер Алексей Навални. След награждаването в категорията за най-добра оригинална песен, бе прожектирана част от реч на починалия в затворническа колония противник на Путин.

„Чуйте, имам да ви кажа нещо много очевидно. Не ви е позволено да се отказвате. Ако решат да ме убият, това означава, че ние сме невероятно силни. Трябва да използваме тази сила, да не се отказваме, да помним, че имаме огромна власт, която е потисната от тези лоши хора. Не осъзнаваме колко силни сме всъщност. Единственото нещо, от което злото се нуждае, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо. Така че – бъдете активни“, заяви Навални в речта, включена във филма, предава NOVA.

Този призив опозиционерът отправи по време на снимките на документалния филм „Навални“, като в крайна сметка той бе включен в продукцията, спечелила "Оскар" през 2023 г. Алексей Навални, който почина на 47-годишна възраст в затвора на 16 февруари 2024 г., отправи това послание като завещание към руснаците, в случай че бъде убит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари