Потушават скандала в борбата с ново преборване между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин

0
То ще се състои утре
То ще се състои утре Снимка: БФ Борба

Решение на извънредно заседания на Управителния съвет на БФ Борба

На извънредно заседание на Управителния съвет на БФ Борба беше решено да има ново преборване между Тайбе Юсеин и състезателката на СК „Юнак-Локомотив“ - Русе Биляна Дудова за определяне на представителката ни в категория до 62 кг за участие на Европейското първенство в Будапеща, което започва от 28 март, съобщават от централата.

Преборването ще бъде утре, 27 март, в Благоевград, тренировъчна зала, като е разрешен толеранс от 1 кг. Меренето е от 8.00 часа в хотел „Монте Кристо“. Началото е от 10:30 часа.

Решението на Управителния съвет идва няколко дни, след като бе обявено, че световната и европейска шампионка за миналата година Биляна Дудова остава извън състава за европейското първенство.

Дудова и Юсеин трябваше да излязат в пряк мач за място в категория до 62 кг, но той така и не се състоя.

Първоначално преборването е насрочено за 8 март, впоследствие е преместено за 18 март. От имейла, изпратен от Българската федерация по борба до личния треньор на Дудова – Георги Калчев, става ясно, че толеранс в килограмите не се допуска, въпреки че селекционерът Петър Касабов твърди обратното. Тоест, участничките не трябва да са над 62 кг.

Според публикация на сайта на федерацията, преборването е осуетено, защото Тайбе Юсеин е била по-тежка при премерването. Биляна Дудова заяви, че е обидена и твърди, че дълги години е била ощетявана и унижавана, защото не тренира при Касабов. Той пък отговори, че за нея има място в националния отбор, но в долната категория – до 59 кг.

Днешното решение беше взето с гласовете на седем членове от Управителния съвет. Това са председателят на федерацията Христо Маринов, генералният секретар Валентин Райчев, Александър Томов, Иван Мирославов, Данаил Ганчев (пълномощник), Вангел Вангелов и Николай Гергов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    русенец
    Женската борба и бокс изглеждат толкова нелепо, колкото и мъжката художествена гимнастика.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари