Потребителите няма да усетят по-ниското ДДС

0
Александър Иванов: Не смятам, че цените за крайния потребител ще поевтинеят
Александър Иванов: Не смятам, че цените за крайния потребител ще поевтинеят Видео: Bulgaria ON AIR

Какъв ще е ефектът от 9% ДДС за хотелите, ресторантите и книгите?

"Ресторантьорският и кетъринг бизнес е изцяло обвързан с туризма. Предложението на ГЕРБ е направено като антикризисна мярка със срок от 01.07.2020 до 31.12.2021 г. Мярката е изцяло към сектора, който беше напълно засегнат и не работеше два месеца и половина. Ефектът ще бъде положителен върху сектора. Другата част от ПП на ГЕРБ е увеличаването на минималния осигурителен доход в тази сфера. Голяма част от персонала не са осигуряване в пълния размер на дохода", заяви депутата от ГЕРБ Александър Иванов.

Той подчерта в "Денят ON AIR", че летният туристически сезон е доста кратък, а положителната роля ще видим още през юли и август, когато според него ще бъде пикът на приходите за ресторантьорските и хотелиерските услуги.

"Не смятам, че цените за крайния потребител ще поевтинеят", отбеляза Александър Иванов и добави, че приходите в хазната, без повишение на данъците, се повишават повече от прираста на БВП.

Опозицията предлага да се намали ДДС-то за храните и лекарствата, като твърди, че това със сигурност ще се усети от потребителите.

"Намаляването на косвения данък няма да се отрази директно. Реалността е друга. В примерите с държавите, които те дават, се спестява пълната картина. Коренна е разликата между тези държави с по-ниска става на ДДС от България и преките данъци, които тези същите държави плащат", разясни Александър Иванов пред Bulgaria ON AIR.

"1,6 млрд. лв. бяха заделени за изплащане на помощите при безработица и прочутата мярка 60/40. Над 215 хил. работници и 13 хил. фирми са кандидатствали и са запазили работните си места благодарение на тази мярка", каза още депутатът от ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари